Με απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να βρει και πάλι τις ισορροπίες της μετά τις χθεσινές αναταράξεις, αναζητώντας πλέον τους λόγους να συνεχιστεί το ράλι του έτους ή να διακοπεί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,57% στις 33.895 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,51% στις 4.115 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,43% στις 11.908 μονάδες.

Ανεβαίνει η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου-Υποχωρεί του 10ετούς

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Analog Devices ενισχύεται κατά 6,7%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο. Η κατασκευάστρια τσιπ ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,75 δολαρίων, υψηλότερα από τα 2,61 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές της FactSet.

Από την άλλη, η Kraft Heinz υποχωρεί κατά 2,2% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη για το τρέχον οικονομικό έτος θα διαμορφωθούν μεταξύ 2,67 και 2,75 δολαρίων ανά μετοχή. Αυτό είναι κάτω από την εκτίμηση συναίνεσης για 2,77 δολάρια ανά μετοχή από τους αναλυτές που συλλέγονται από την FactSet.

Ο πληθωρισμός

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, υποδεικνύοντας μια πιθανώς μακρύτερη πορεία στη μάχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά της αύξησης των τιμών. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5% για το μήνα και 6,4% από το προηγούμενο έτος, έναντι εκτιμήσεων για 0,4% μηνιαίως και 6,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγων του Dow Jones.

Ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research, σχολίασε ότι ενώ ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από το ποσοστό-στόχο της Fed, που είναι 2%, οι υψηλότεροι από τους αναμενόμενους αριθμούς δεν αποτέλεσαν απόλυτη έκπληξη. «Ο πληθωρισμός ήρθε σύμφωνα με τις προσδοκίες και νομίζω ότι γι’ αυτό η αγορά το πήρε με το… μαλακό», δήλωσε. Σχολιάζοντας τη μηνιαία άνοδο των στοιχείων για τον πληθωρισμό, ο Yardeni πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα έχουμε κάποια εμπόδια στο δρόμο. Αλλά συνολικά, νομίζω ότι σίγουρα βλέπουμε ισχυρό αποπληθωρισμό».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι παρά την πρόβλεψη για μια ήπια προσγείωση της οικονομίας, δεν αναμένει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια φέτος.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο, παρά τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3%, έναντι εκτίμησης για αύξηση 0,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street