Στη στρατηγική που θα οδηγήσει τον Όμιλο σε μια δυναμική νέα χρονιά αλλά και στο επιτυχημένο κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς με σημαντικά έργα, αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Ιωάννου και η διοίκηση του Ομίλου ΑΒΑΞ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ με αφορμή τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε σε ένα επιτυχημένο 2022, το οποίο είδε την ολοκλήρωση εμβληματικών έργων για τον Όμιλο, καθώς και την ανάληψη νέων, επιβεβαιώνοντας τη μακρά και επιτυχημένη εμπειρία στην κατασκευή έργων υποδομής, βιομηχανικών και ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όμιλος ΑΒΑΞ: Ενισχυμένα κέρδη και υψηλό ανεκτέλεστο έργων το εννιάμηνο

Στο δεύτερο κομμάτι της ομιλίας του έθιξε το θέμα των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, σημειώνοντας πως η ΑΒΑΞ βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης των οικονομικών αποτελεσμάτων μέσα από μία αποτελεσματική κεφαλαιακή πολιτική θέτοντας τις βάσεις για δυναμικές διεκδικήσεις έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανέλυσε τις στρατηγικές αποεπενδύσεις στον τομέα των παραχωρήσεων, την ενδυνάμωση της ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις, καθώς και τα σχέδια τόνωσης της ρευστότητας για το 2023.

Αναφέρθηκε στην κρυμμένη αξία του Ομίλου τόσο στις παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ όσο και στον Τομέα Ακινήτων και Μαρίνων όπου η αξία του χαρτοφυλακίου είναι γύρω στα 500 εκατ. ευρω.

Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΑΒΑΞ

Με τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΑΒΑΞ, κ Κωνσταντίνος Μιτζάλης, εστίασε στα σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν στο έτος που μας πέρασε, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως πολύ πετυχημένο για τον Όμιλο. Κατά τη διάρκειά του, ο Όμιλος κατάφερε να ολοκληρώσει και να παραδώσει εμβληματικά έργα σε όλο το φάσμα των τομέων δραστηριοποίησής του, όπως ο IGB και η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό. Ανέλυσε επίσης τα πιο σημαντικά τρέχοντα ή αναληφθέντα έργα, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το FlyOver της Θεσσαλονίκης, η φάση Α’ των έργων υποδομής στο Ελληνικό και το City of Dreams Mediterranean Integrated Casino Resort στη Λεμεσό.

Σημείωσε πως ο Όμιλος το 2023 αξιολογεί τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται στον κλάδο, δεδομένης της πληθώρας των υπό δημοπράτηση έργων στην Ελλάδα, αλλά και τη μεταστροφή που έχει προκληθεί ως προς τις επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου. Με δεδομένη την εξειδίκευση της εταιρίας στον κλάδο, θεωρεί πως έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με αξιώσεις στις δημοπρατήσεις διεθνών έργων αγωγών φυσικού αερίου και σχετικών υποδομών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα σχεδιάζει τη συνέχιση της συμμετοχής του σε διαγωνισμούς επέκτασης των τοπικών δικτύων διανομής αερίου, ώστε να διατηρήσει τη θέση της στη σχετική αγορά.

Η διοίκηση του Ομίλου ΑΒΑΞ δήλωσε απολύτως ικανοποιημένη από τα απτά αποτελέσματα που είχε η εφαρμογή της στρατηγικής του Ομίλου κατά την τελευταία τριετία. Η επιτυχημένη ανάληψη έργων  που χτίζουν ένα ποιοτικό ανεκτέλεστο, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του ισολογισμού της εταιρίας καθιστούν την ΑΒΑΞ μια ισχυρή εταιρία με ξεκάθαρο μέλλον, απολύτως ικανή να συνεχίσει να παραδίδει ποιοτικά έργα, επεκτείνοντας συνεχώς τις δυνατότητές της και δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις