Στην μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ προς τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών (Vinci Concessions SAS και Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ), κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους στις εν λόγω εταιρείες, προχώρησε η ΑΒΑΞ , έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΑΒΑΞ έχει εισπράξει για το 2022 μέρισμα 4,2 εκατομμυρίων συνολικά από τις δύο μεταβιβασθείσες συμμετοχές.

Διαβάστε επίσης:  AVAX: Πουλάει τη συμμετοχή του στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Τι ανέφερε η ΑΒΑΞ

Σε συνέχεια της από 15.11.2022 ανακοίνωσης της ΑΒΑΞ ΑΕ (η «Εταιρεία») σχετικά με την συμμετοχή της στην παραχώρηση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, η Εταιρεία γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με την στρατηγική απο–επένδυσης από συγκεκριμένες ώριμες συμμετοχές του Ομίλου με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει την μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ προς τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών (Vinci Concessions SAS και Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ), κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους στις εν λόγω εταιρείες, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ.
Επισημαίνεται ότι εντός του 2022 η Εταιρεία έχει ήδη εισπράξει μέρισμα της τάξης των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά από τις δύο μεταβιβασθείσες συμμετοχές.

Η ανακοίνωση του Ομίλου Ελλάκτωρ

«Υπογράφτηκε σήμερα, 23 Νοεμβρίου, η συμφωνία για την απόκτηση μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. συνολικής αξίας €16,6 εκατ. μεταξύ της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της ΑΒΑΞ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση των ποσοστών  5,69% της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και 6,35% της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. από την ΑΒΑΞ Α.Ε. στην ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, η συμμετοχή της οποίας ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

Η επένδυση αυτή που ενισχύει κατά 12,4% τη συμμετοχή της εταιρείας στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, πιστοποιεί την επιχειρησιακή στρατηγική ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ σε μεγάλα έργα της Περιφέρειας. Στόχος είναι η ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση  των οδικών αξόνων και υποδομών, η προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας διασύνδεσης της χώρας και της ανάπτυξης του περιφερειακού ιστού καθώς και η βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ. Ε. Μπουλούτας δήλωσε σχετικά: «Στρατηγικός στόχος του Ομίλου, αξιοποιώντας τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία του, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, επενδύοντας σε έργα προστιθέμενης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής αξίας δημιουργώντας παράλληλα συνέργειες με τους υπόλοιπους κλάδους του Ομίλου.

«Διαθέτοντας πλειοψηφική συμμετοχή στους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής Οδού και του Μορέα αλλά και διατηρώντας σημαντικά ποσοστά στους αυτοκινητοδρόμους Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η αύξηση συμμετοχής του στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ενδυναμώνει το αποτύπωμα του Κλάδου Παραχωρήσεων του Ομίλου στα μεγάλα έργα παραχώρησης της χώρας», ανέφερε η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές