Η νέα συνδρομητική υπηρεσία Verified της Meta θα μπορούσε να προσελκύσει σχεδόν 12 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2024, σύμφωνα με ερευνητικό σημείωμα της Bank of America (BoFA) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε τη συνδρομητική υπηρεσία σε μια ανάρτησή του στο Instagram το Σαββατοκύριακο, παρουσιάζοντάς την ως έναν τρόπο για να αυξήσει την «αυθεντικότητα και την ασφάλεια στις υπηρεσίες μας».

Meta: Η νέα συνδρομητική υπηρεσία για Instragram και Facebook

Η υπηρεσία, η οποία ξεκινά από 11,99 δολάρια τον μήνα, προσφέρει ένα σήμα επαλήθευσης και λειτουργίες παρακολούθησης ταυτότητας καθώς και σχετικά εργαλεία. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι αναλυτές της BoFA περιέγραψαν τη συνδρομητική υπηρεσία της Meta ως παροχή υπηρεσιών σε παράγοντες με επιρροή και δημιουργούς σε αντίθεση με τους καταναλωτές και σημείωσαν ότι και οι επιχειρήσεις θα μπορούν τελικά να εγγραφούν. «Η συνδρομητική υπηρεσία θα μπορούσε να είναι ελκυστική για τους influencers επειδή θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αυξήσουν την προβολή και την προσέγγιση χρηστών με ένα σήμα και δυνητικά υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης και περιεχομένου», όπως σημείωσαν οι αναλυτές.

«Παχυλά» έσοδα

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες κοστίζουν 11,99 δολάρια το μήνα, οι αναλυτές της BoFA εκτίμησαν ότι η Meta θα μπορούσε να δημιουργήσει έσοδα «υψηλού περιθωρίου» 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Η δοκιμή της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας από τη Meta ακολουθεί το ντεμπούτο της συνδρομητικής υπηρεσίας Blue του Twitter τον Δεκέμβριο, η οποία κοστίζει 8 δολάρια τον μήνα για χρήστες web και 11 δολάρια τον μήνα για άτομα που την αγοράζουν μέσω του App’s Store της Apple. Αυτή η υπηρεσία έχει σχεδόν 300.000 συνδρομητές παγκοσμίως, σύμφωνα με μια αναφορά του ιστότοπου τεχνολογικών ειδήσεων The Information.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI