Βαρίδια στην αντίδραση έχει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έχει την πλειονότητα των τίτλων του σε θετικά εδάφη, δεν μπορεί να ανακτήσει το χθεσινό χαμένο έδαφος. Ο γενικός δείκτης σημειώνει σήμερα κέρδη 0,60% στις 1.107,92 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 50 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Προσπαθούν να ανακάμψουν

Εάν εξαιρεθεί το -2,50% του ΟΤΕ, τότε η αγορά προσπαθεί να αντιδράσει και να επιστρέψει στην ανοδική της πορεία, μετά το διήμερο διάλειμμα. Άλλωστε, η αγορά βρίσκεται σε εξαιρετικά υπερθερμασμένα επίπεδα και κάθε ανοδική κίνηση έχει το στοιχείο της επιφυλακτικότητας σε πολλά χαρτοφυλάκια, καθώς τα κεκτημένα δεν έχουν αφομοιωθούν πλήρως.

Το ερώτημα που μένει αναπάντητο σήμερα είναι διπλό: Αφενός πόσο βαθιά θα διορθώσει η αγορά ένα τόσο ανοδικό μέρος, αφετέρου ποια χαρτιά θα απορροφήσουν τη ρευστότητα που θα εξασφαλιστεί. Το επίπεδο των 1.050-1.060 μονάδων του γενικού δείκτη (2.570-2.580 του 25άρη) είναι κρίσιμο, όπου και θα αξιολογηθεί η κατάσταση. Ειδικά αν συμπέσει με μια μεγαλύτερη πτωτική κίνηση των ξένων αγορών.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, την άνοδο οδηγούν οι Alpha Bank, Πειραιώς, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Τιταν, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Σαράντης, ΟΛΠ, Λάμδα και Eurobank. Εκτός από τον ΟΤΕ, πτωτικά κινούνται οι Quest, Autohellas, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών