Αυξημένες είναι οι πιέσεις που δέχεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, συντηρώντας όμως τα επίπεδα των 1.110 μονάδων, καθώς επιλεκτικά οι αγοραστές παρεμβαίνουν ώσ, το οποίο κατά τη δεύτερη ημέρα της διορθωτικής πολιορκίας, δείχνει να αφήνει τον πρώτο λόγο στους πωλητές. Ο  γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,46% στις 1.105,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 53 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι άμυνες του ΧΑ δείχνουν να πέφτουν σήμερα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια προσπάθεια αναχαίτισης των πωλητών. Έτσι, ο γενικός επιστρέφει στην περιοχή των 1.100 μονάδων, αφήνοντας μάλιστα τους πωλητές στις τραπεζικές μετοχές να κατοχυρώνουν κέρδη που ήταν ιδιαιτέρως ελκυστικά από το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι, έχουν αρχίσει να διατυπώνονται κάποιες πρώτες εκτιμήσεις ότι η περιοχή των 1.120 μονάδων είναι μια πρώτη κορυφή, ακόμα κι αν το ΧΑ διορθώσει βαθύτερα κι από τις 1050. Άλλωστε, ο ΓΔ βρίσκεται υπεραγορασμένος με στηρίξεις τα επίπεδα των 1.080 και 1.050 μονάδων, κι αυτό φαντάζει λογικό μετά από ένα τόσο μακροσκελές ράλι 20 εβδομάδων (οι 17 ανοδικές).

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Alpha Bank, Titan, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Autohellas, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, Quest, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΕΛλάκτωρ, ΟΛΠ και Λάμδα. Αντίθετα, σε θετικά εδάφη είναι οι Jumbo, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες