Με τον τραπεζικό κλάδο να ανακρούει τη ρότα του σήμερα, το ελληνικό χρηματιστήριο διόρθωσε έντονα και προσγειώθηκε απότομα στη ζώνη των 1.100 μονάδων. Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,82% στις 1.101,30 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 116 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να αντιστάθηκε για περίπου δύο ώρες, αλλά τελικά το ΧΑ παραδόθηκε στην πολιορκία των πωλητών, καταγράφοντας την πρώτη σημαντική διόρθωση του Φεβρουαρίου. Και αυτό επιβεβαιώνει ότι το ΧΑ έχει δείξει αξιοσημείωτες αντοχές στις πιέσεις που έχουν δεχτεί οι δυτικές αγορές, καθώς κατάφερνε να οριοθετήσει σε στενό ωριαίο πλαίσιο τις διορθώσεις του.

Wall Street: Νευρικότητα και μικρές διακυμάνσεις

Το αν αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις η σημερινή διόρθωση μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται κάποιες πρώτες εκτιμήσεις ότι η περιοχή των 1.120 μονάδων είναι μια πρώτη κορυφή, ακόμα κι αν το ΧΑ διορθώσει βαθύτερα κι από τις 1050. Άλλωστε, ο ΓΔ βρίσκεται υπεραγορασμένος με στηρίξεις τα επίπεδα των 1.080 και 1.050 μονάδων, κι αυτό φαντάζει λογικό μετά από ένα τόσο μακροσκελές ράλι 20 εβδομάδων (οι 17 ανοδικές).

Νέα καύσιμα

Πάντως, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι μια διόρθωση θα δώσει νέα καύσιμα στην ανοδική πορεία της αγοράς. Προς στιγμήν όμως, μόνο σε δύο, με τη σημερινή, συνεδρίαση από την αρχή του έτους η αγορά έχει δείξει να ακολουθεί την «παραίνεση» τους. Αντιθέτως, οι πωλητές ρευστοποιούν τα ιδιαιτέρως ελκυστικά κέρδη του προηγούμενου διαστήματος, επανατοποθετώντας τα και πάλι στο ταμπλό.

Σε επίπεδο τίτλων, οι κλυδωνισμοί ήτα ισχυροί σε Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Motor Oil, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν, και άνω του 1% σε Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Jumbo. Πτωτικά έκλεισαν και οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, ενώ ανοδικά οι Autohellas, Quest και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες