Η Βρετανία δεν θα προχωρήσει με τη νομοθεσία που ήταν σχεδιασμένη για την παράκαμψη ορισμένων εμπορικών κανόνων για την Βόρεια Ιρλανδία, στην μετά Brexit εποχή, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση μετά την επίτευξη νέας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα προχωρήσει πλέον με το Νομοσχέδιο για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Βρετανία: Ο Σούνακ απευθύνεται στη Βουλή για την πορεία των συζητήσεων με την Ε.Ε.

Η συμφωνία σημαίνει επίσης ότι η ΕΕ θα αποσύρει όλες τις νομικές ενέργειες που έχει ξεκινήσει κατά της Βρετανίας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν για να προβλέψουν και να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε άλλα ζητήματα μπορεί να προκύψουν και έχουν κάνει κοινή δήλωση για την επίλυση ζητημάτων μέσω διαλόγου αντί για επίσημες νομικές διαδικασίες», ανέφερε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Νέο κεφάλαιο»

Η συμφωνία για την Βόρεια Ιρλανδία ανοίγει «ένα νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε νωρίτερα την Δευτέρα ο Ρίσι Σούνακ κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έπειτα από την συνάντησή τους στο Λονδίνο για την οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας. «Είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μας», δήλωσε συγκεκριμένα οπ βρετανός πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την επίτευξη της συμφωνίας.

Η νέα συμφωνία ανάμεσα στην Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση θα λειτουργήσει για όλους, δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε ότι η συμφωνία του Γουίνδσορ «σέβεται και προστατεύει και τις δύο αγορές μας». Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα έχει τον τελικό λόγο για την νομοθεσία της ΕΕ και τα θέματα της ενιαίας αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή