Έντονες διακυμάνσεις και αρκετές αλλαγές προσήμου έφερε στο ελληνικό χρηματιστήριο η επομένη του rebalancing, με τον γενικό δείκτη να δίνει πραγματικές μάχες για να κρατήσει το θετικό του πρόσημο, κόντρα στις πιέσεις που εκδηλώθηκαν στην πλειονότητα των τίτλων του. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,34% στις 1.131,11 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 130 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό των στηρίξεων που διέθεσε η αγορά ήταν το «ισοζύγιο» των θετικών και των αρνητικών τίτλων σήμερα, καθώς αυτοί στο «κόκκινο» ήταν 72 έναντι 48 «πράσινων». Πράσινοι όμως ήταν ισχυροί δεικτοβαρείς τίτλοι, που απορρόφησαν μεγάλο μέρος των πιέσεων, αλλά και των αναταράξεων που υπήρξαν ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος ταλαντεύτηκε από το -1,35% έως το +2,60%.

Αναβιώνει ο πληθωριστικός εφιάλτης – Στα ύψη οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Το τελευταίο ήταν και το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, με το διάστημα μεταξύ 13:00 – 14:30 να γίνεται το μεγαλύτερο μέρος των τζίρου και τους αγοραστές να οδηγούν έστω και για λίγα λεπτά τον γενικό δείκτη στις παρυφές των 1.140 μονάδων και τον τραπεζικό δείκτη πάνω από τις 950 μονάδες. Οι πωλητές όμως επενέβησαν από τις 14:30 και μέχρι τη λήξη, συγκρατώντας τις ανοδικές τάσεις, αφού επενέβησαν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Η σημερινή εικόνα τροφοδότησε και τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών που θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Μέχρι τώρα, η αγορά έχει καταφέρει να διαχειριστεί τις πιέσεις, παραμένοντας σε μια πλαγιοανοδική βραχυπρόθεσμη τροχιά. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά αφομοιώνει τα επίπεδα, χωρίς να κάνει ένα ουσιαστικό πισωγύρισμα που θα κινητοποιήσει νέα κεφάλαια να εισέλθουν σε αυτήν. Πάντως σε περίπτωση που η διόρθωση λάβει διαστάσεις, η πρώτη στήριξη φαίνεται στις 1.080 μονάδες του ΓΔ και η κύρια στις 1.050 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΟΤΕ, Εθνική και ΔΕΗ ηγήθηκαν της ανόδου, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Coca Cola, Eurobank, Jumbo και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Μυτιληναίο και Πειραιώς δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Aegean, Quest, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα να κλείνουν επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών