Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η παγκόσμια προσφορά αργού και η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αντιστάθμισαν τις ελπίδες για υψηλότερη ζήτηση που προέκυψε από την άνοδο της μεταποίησης στην Κίνα.

Το αργό Brent σημείωνε πτώση κατά 50 σεντς ή 0,6% στα 82,95 δολάρια το βαρέλι, το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) κατά 69 σεντς, ή 0,9%, στα 76,34 δολάρια.

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ακούραστοι» οι αγοραστές

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API), ενόψει της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων για τα αποθέματα.

Επιπλέον, η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έφθασε στο προ των κυρώσεων επίπεδα για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Kommersant. Αυξήθηκε και  η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Νωρίτερα οι τιμές του μαύρου χρυσού κατέγραφαν άνοδο υποστηριζόμενες από την αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα, ενισχύοντας τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο.

«Η οικονομία της Κίνας ανακάμπτει τώρα, και αυτό μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο Στήβεν Μπρίνοκ, στέλεχος της PVM.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές