«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η νέα ηλεκτρική ενέργεια», έγραψαν οι χαρακτηριστικά οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America, σε σημείωμά τους προς τους πελάτες, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή -όπως το διαδίκτυο τη δεκαετία του ’90- όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) κινείται προς τη μαζική υιοθέτηση».

Υπογράμμισαν επίσης ότι η γενετική τεχνολογία όπως το ChatGPT έχει εμπνεύσει μια «στιγμή iPhone για την τεχνητή νοημοσύνη».

Μάλιστα εντοπίζουν 20 μετοχές που είναι έτοιμες να επωφεληθούν από τον έντονο ενθουσιασμό που περιβάλλει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, καθώς πολλές εταιρείες αγωνίζονται να κεφαλαιοποιήσουν την viral στιγμή που βιώνει το ChatGPT.

«Οι ημιαγωγοί, το hardware και ο εξοπλισμός τσιπ είναι πιθανό να ωφεληθούν επειδή η εκπαίδευση και η λειτουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το ChatGPT απαιτεί σημαντική υπολογιστική ισχύ. Επιπλέον, η ανάλυση λογισμικού cloud είναι επίσης κερδισμένη από την αύξηση του όγκου δεδομένων μαζί με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αφού οι ψηφιακές απειλές εξελίσσονται», αναφέρει χαρακτηριστικά η τράπεζα.

Οι τοπ επιλογές

Στη κορυφή των επιλογών φιγουράρει η Microsoft, μέτοχος της μητρικής του ChatGPT, OpenAI , για την μετοχή της οποίας θέτουν τιμή-στόχο τα 300 δολάρια, υποδεικνύοντας άνοδο 20%.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής, με επικεφαλής τον Eric Lopez, συνιστούν επίσης αγορά για την Alphabet, μητρική της  Google, τη Meta και την Chinese Baidu , των πιο άμεσων ανταγωνιστών  της Microsoft και της OpenAI στον χώρο της γενετικής τεχνολογίας.

Επίσης, εστιάζουν στους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες Adobe, Arista Networks, Nvidia, Palantir και Shutterstock ως εταιρείες που παρέχουν βασική τεχνολογία για την τεχνητή νοημοσύνη ή που χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία σε διαφορετικές τελικές περιπτώσεις.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο περιθώριο καθώς οι μεγάλοι τεχνολογικοί της αντίπαλοι συγκρούονται για την τεχνητή νοημοσύνη, η Apple, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση, θα μπορούσε να λάβει δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε ετήσια τέλη αδειοδότησης μηχανών αναζήτησης, εάν ανοίξει προσφορά μεταξύ Google και Microsoft για την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της Apple, σύμφωνα με τον αναλυτή της Bank of America, Wamsi Mohan.

Σύσταση αγοράς, δίνουν επίσης για τις ασιατικές εταιρείες τεχνολογίας Advantest, AIChip, Appier Group, Hoya, NICE, Qi An Xin, Taiwan Semiconductor,  όπως και για τον γερμανικό κολοσσός λογισμικού SAP, τον ολλανδικό κατασκευαστή τσιπ ASML και τον βρετανικό RELX .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη