Ο Ίλον Μασκ υπήρξε μεταξύ των συνιδρυτών της OpenAI, της startup που δημιούργησε το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT και πλέον φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information ο δισεκατομμυριούχος Μασκ έχει προσεγγίσει ερευνητές που ειδικεύονται σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέους ερευνητικού εργαστηρίου.

Η Ν. Κορέα θέλει να μπει στο «παιχνίδι» της Τεχνητής Νοημοσύνης

Στόχος του Μασκ είναι να δημιουργήσει μία εναλλακτική στο ChatGPT, στο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που δημιούργησε η OpenAI και πλέον έχει την στήριξη της Microsoft.

Ο πρώτος ερευνητής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον οποίο έχει προσεγγίσει ο Μασκ είναι ο Ιγκόρ Μπαμπούσκιν, ένας ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης ο οποίος κατά το παρελθόν εργαζόταν για λογαριασμό της DeepMind AI, θυγατρικής της Alphabet.

Ο Μασκ συμμετείχε στην δημιουργία της OpenAI το 2015 μαζί με τον Σαμ Άλτμαν, πρόεδρο του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων Y Combinator. Στην startup παρέμεινε έως το 2018 όταν αποχώρησε από τη θέση του προέδρου την οποία κατείχε επικαλούμενος θέματα περί «σύγκρουσης ενδιαφερόντων». Έκτοτε, διέκοψε οποιαδήποτε σχέση με την OpenAI.

Η κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης

Το σημερινό δημοσίευμα έρχεται να συμπληρώσει τη γενικότερη εικόνα που δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία κούρσα εξέλιξης και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Το ChatGPT της OpenAI, όπως και το ανταγωνιστικό Bard της Google, δίνουν την προοπτική να μετασχηματίσουν τις ψηφιακές μας δραστηριότητες δημιουργώντας μία ευρεία γκάμα περιεχομένου από την δημιουργία απαντητικών emails, δημιουργία σύνοψης αναφορών αλλά και αναλαμβάνοντας να δώσουν απαντήσεις υπό τη μορφή συζήτησης και με εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο.

Οι Μασκ και Μπαμπούσκιν φέρονται να έχουν συζητήσει τη δημιουργία μίας ομάδας που θα ασχοληθεί με ερευνητικά θέματα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά προφανώς η όλη προσπάθεια βρίσκεται στα πρώτα της βήματα και προφανώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προϊόντων.

Μάλιστα ο Μπαμπούσκιν δήλωσε στο The Information ότι δεν έχει «επίσημα» ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης