Να συνάψει συνεργασία με την Ινδία σε νέους τομείς όπως τα τσιπ και τα ηλεκτρικά οχήματα επιδιώκει ο μεγάλος προμηθευτής της Apple, η ταϊβανέζικη Foxconn, όπως ανακοίνωσε μετά από επίσκεψη του προέδρου της, Liu Young-way, στη χώρα.

Foxconn: Προσφέρει μπόνους σε εργαζόμενους για να επιστρέψουν στις θέσεις τους

Η Apple έχει μετατοπίσει την παραγωγή της μακριά από την Κίνα, αφότου οι αυστηροί περιορισμοί της χώρας για τον κορωνοϊό διέκοψαν την κατασκευή των νέων μοντέλων iPhone και άλλων συσκευών, και εν μέσω εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Έως και 25% της παραγωγής στην Ινδία

Όπως μεταδίδει το Reuters, τον Ιανουάριο ο υπουργός Εμπορίου της Ινδίας δήλωσε ότι η Apple, η οποία ξεκίνησε τη συναρμολόγηση iPhone στη χώρα το 2017 μέσω της Wistron και αργότερα της Foxconn, θέλει η Ινδία να αντιπροσωπεύει έως και το 25% της παραγωγής της από περίπου 5% έως 7% σήμερα.

Η Foxconn, με έδρα τη Ταϊβάν, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, δήλωσε ότι ο Liu βρισκόταν στην Ινδία από τις 27 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο.

«Το ταξίδι μου αυτή την εβδομάδα υποστήριξε τις προσπάθειες της Foxconn να εμβαθύνει τις συνεργασίες, να συναντήσει παλιούς φίλους και να κάνει νέους και να αναζητήσει συνεργασία σε νέους τομείς όπως η ανάπτυξη ημιαγωγών και τα ηλεκτρικά οχήματα», ανέφερε ο Liu σε δήλωσή του.

Φιλόδοξα σχέδια

Η Foxconn έχει φιλόδοξα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ επιδιώκει επίσης να κατασκευάσει τσιπ.

«Στη βάση του να μοιραζόμαστε, να συνεργαζόμαστε και να ευημερούμε μαζί, η Foxconn θα συνεχίσει να επικοινωνεί με τις τοπικές κυβερνήσεις για να αναζητήσει τις πιο επωφελείς ευκαιρίες ανάπτυξης για την εταιρεία και όλους τους ενδιαφερόμενους», πρόσθεσε ο Liu.

Τα iPhones της Apple θα συναρμολογούνται σύντομα σε μια άλλη τοποθεσία, στο νότιο ινδικό κρατίδιο Καρνατάκα, όπου έκταση 300 στρεμμάτων έχει παραχωρηθεί για τη δημιουργία εργοστασίου, ανέφερε την Παρασκευή η κυβέρνηση του κρατιδίου.

Επί του παρόντος, τα iPhones συναρμολογούνται στην Ινδία από τουλάχιστον τρεις από τους παγκόσμιους προμηθευτές της Apple – τη Foxconn και την Pegatron
στο Ταμίλ Ναντού, και τη Wistron στην Καρνατάκα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή