Η Apple φέρεται να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στο εγχείρημά της να αυξήσει την παραγωγή των προϊόντων της στην Ινδία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Η απόφαση του αμερικανικού κολοσσού να… μετακινήσει τις γραμμές παραγωγής της μακριά από την Κίνα είναι ειλημμένη. Οι μέχρι πρότινος αυστηροί περιορισμοί της Κίνας για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού ήταν ο ένας βασικός λόγος που οδήγησε στην λήψη της απόφασης αφού τα εργοστάσια σταματούσαν την λειτουργία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η Apple «κουνάει το μαντίλι» στην Κίνα – Πού στρέφεται για την παραγωγή iPhone

Παράλληλα, υπάρχει και το πρόβλημα των σινοαμερικανικών σχέσεων που δημιουργούν σοβαρές εντάσεις σε επίπεδο εμπορικών, οικονομικών και γεωπολιτικών σχέσεων ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον.

Παρόλα αυτά, δεν λείπουν τα προβλήματα και στις ινδικές γραμμές παραγωγής.

Τα προβλήματα στα ινδικά εργοστάσια

Όπως αναφέρουν οι Financial Times σε ένα εργοστάσιο συσκευασίας των συσκευών, στη νότια Ινδία, το οποίο ελέγχεται από την ινδική Tata Group, μόνο η μισή ποσότητα εξαρτημάτων που βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να αποσταλούν στην Foxconn που θα αναλάβει την συναρμολόγηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η «απόδοση» του 50% δεν ανταποκρίνεται στον στόχο της Apple για μηδενικά ελαττώματα. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η διαδικασία επέκτασης της αμερικανικής εταιρείας στην Ινδία ήταν αργή εν μέρει λόγω των προκλήσεων στα logistics, τα τιμολόγια και τις υποδομές.

Η Ινδία αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα για την Apple από όταν ξεκίνησε η συναρμολόγηση συσκευών iPhone στη χώρα το 2017 μέσω της Wistron Corp και αργότερα μέσω τηςFoxconn, ενώ όλο το πλάνο ήταν σύμφωνο με την επιθυμία και της ινδικής κυβέρνησης να προωθήσει την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή.

Μόλις τον περασμένο μήνα ο υπουργός Εμπορίου της Ινδίας δήλωσε ότι η Apple επιθυμεί στην ινδική χερσόνησο να παράγεται το 25% των προϊόντων της, από 5% έως 7% που είναι σήμερα.

Οι Apple και Tata Group δεν προχώρησαν σε σχολιασμό του σχετικού δημοσιεύματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή