Σημαντικές ενημερώσεις για τα προγράμματα περιήγησης iOS και Safari σε iPhone, iPad και Mac κυκλοφόρησε εντός της εβδομάδας η Apple.

Android και απόρρητο: Γιατί ανησυχούν πάνω από 8 στους 10 χρήστες

Οι ενημερώσεις αυτές καλύπτουν κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και μια δυνατότητα που δινόταν σε εφαρμογές να καταγράφουν δεδομένα των χρηστών που δεν προστατεύονταν, μέσω της εφαρμογής «συντομεύσεις».

Η προειδοποίηση

Η απειλή κρίθηκε αρκετά σημαντικά ώστε το Εθνικό Σύστημα Ενημέρωσης για τον Κυβερνοχώρο και η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, να εκδώσει την Τρίτη προειδοποίηση η οποία ανέφερε:

«Η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση ευπαθειών σε πολλά προϊόντα. Ένας εισβολέας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτές τις ευπάθειες για να πάρει τον έλεγχο μιας επηρεαζόμενης συσκευής. Η CISA ενθαρρύνει τους χρήστες και τους διαχειριστές να ανατρέξουν στη σελίδα με τις ενημερώσεις ασφαλείας της Apple για τα ακόλουθα προϊόντα και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό: Safari 16.3.1, iOS 16.3.1, και iPadOS 16.3.1, macOS 13.2.1.»

Η εγκατάσταση

Για να εγκαταστήσετε το νέο iOS, μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, να κάνετε κλικ στην ένδειξη «Γενικά» και στη συνέχεια στο «Ενημέρωση λογισμικού».

Ακολούθως, πατήστε «Εγκατάσταση» εάν η ενημέρωση iOS 16.3.1 είναι διαθέσιμη για λήψη. Θα σας καθοδηγήσει βήμα – βήμα για την επαλήθευση της απόφασης και την επανεκκίνηση της συσκευής.

Η ενημέρωση μπορεί επίσης να εγκατασταθεί μέσω υπολογιστή Mac ή Windows με το iTunes.

Καλό θα ήταν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone πριν από την εγκατάσταση του iOS 16 για να διασφαλίσετε ότι όλα τα δεδομένα είναι ασφαλή στο iCloud, αν κάτι πάει στραβά κατά την ενημέρωση.

Αυτό μπορεί να γίνει πηγαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάνοντας κλικ στο όνομα του κατόχου της συσκευής στο επάνω μέρος του μενού και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο «iCloud» και κατόπιν στο «iCloud Backup».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία