Εκτός των δικαστηρίων, προς το παρόν, συνεχίζεται το σήριαλ του «έπους της FTX», με τον κατηγορούμενο ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φρίντ, να βρίσκεται εκτός φυλακής με εγγύηση.

Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των crypto θα βρίσκεται εντελώς αποκομμένος από κάθε είδους ηλεκτρονική επικοινωνία, καθώς οι αμερικανικές αρχές επέτρεψαν να δοθεί στον Μπάνκμαν-Φρίντ ένα παλαιάς τεχνολογίας κινητό χωρίς δυνατότητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο περιορισμός της πρόσβασης του ιδρυτή του FTX σε smartphone είναι η τελευταίo επεισόδιο σε μια διαμάχη για τις επικοινωνίες του. Όπως τονίζεται, οι λειτουργίες στο τηλέφωνό του θα περιορίζονται σε φωνητικές κλήσεις και μηνύματα κειμένου SMS.

FTX: Οι χάκερς της έχουν κλέψει 415 εκατ. δολάρια

Εγγύηση 250 εκατ. δολ.

Ο 30χρονος παραμένει ελεύθερος μετά την κατάθεση εγγύησης ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά περιορίζεται στο σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια με ειδικό βραχιολάκι επιτήρησης. Σε επιστολή προς τον επαρχιακό δικαστή των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν αργά την Παρασκευή, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι υπήρξε συμφωνία για τροποποιήσεις στους όρους αποφυλάκισης.

Άλλοι περιορισμοί περιλαμβάνουν την απαγόρευση επικοινωνίας με νυν ή πρώην υπαλλήλους της FTX ή του εμπορικού της σκέλους Alameda Research, εκτός από τα μέλη της οικογένειας του.. Επίσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εφαρμογές κρυπτογράφησης κλήσεων ή μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Signal.

Ο Κάπλαν έχει απειλήσει να ανακαλέσει εντελώς την εγγύηση του Μπάνκμαν-Φρίντ και να τον στείλει στη φυλακή πριν από τη δίκη του τον Οκτώβριο, εάν ο δικαστής του Μανχάταν δεν είναι ικανοποιημένος με τους όρους.

Ο 30χρονος κατηγορείται για μια τεράστια απάτη που κατέληξε στην κατάρρευση της FTX τον Νοέμβριο. Σε δημόσιες ανακοινώσεις, ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή, αλλά είπε ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο και δήλωσε αθώος.

Οι γονείς του, και οι δύο καθηγητές στη Νομική Σχολή του Στάνφορντ, είχαν συνυπογράψει μια εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τον γιο τους, με άλλους δύο εγγυητές που υπέγραψαν 500.000 και 200.000 δολαρίων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν καταγγείλει ότι οι γονείς δέχονται παρενοχλήσεις και σωματικές απειλές μετά την κατάρρευση και την πτώχευση της FTX τον Νοέμβριο και ότι υπάρχει «σοβαρός λόγος ανησυχίας» ότι και οι άλλοι εγγυητές ενδέχεται να υποστούν παρόμοια μεταχείριση.

Ο Κάπλαν διεφώνησε, σημειώνοντας ότι πολύ πριν κατατεθεί η εγγύηση, οι γονείς είχαν αντιμετωπίσει «έντονο δημόσιο έλεγχο» σχετικά με τη σχέση τους με τον γιο τους, ο οποίος κάποτε είχε αξία περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα μέσα ενημέρωσης ξεχώρισαν την υπόθεση από την απόφαση άλλου δικαστή να μην αποκαλύψει ποιος εγγυήθηκε ένα ομόλογο για τη μακροχρόνια συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή