Το ποσό των 415 εκατ. δολαρίων έχουν αποσπάσει χάκερς από την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων FTX μέσω κυβερνοεπιθέσεων, όπως υποστηρίζει ο διευθύνοντας σύμβουλος και συνιδρυτής της.

Σύμφωνα με τον Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, περί των 323 εκατ. δολαρίων έχουν κλαπεί από τη διεθνή πλατφόρμα ανταλλαγής και 90 εκατ. δολάρια από την αμερικανική. Οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από τότε που η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της.

«Καμπανάκι» προς τις τράπεζες για crypto-απάτες

Ο Μπάκμαν-Φριντ έχει κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς κατηγορείται ότι απέσπασε δισ. δολαρίων από την FTX, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το χρέος της άλλης εταιρείας του της Alameda Research.

Στις 11 Νοεμβρίου η εταιρεία η αποτίμηση της οποία κάποτε είχε αγγίξει τα 32 δισ. δολάρια κατέθεσε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές. Εκτιμάται ότι οι απώλειες των χρηστών της πλατφόρμας ανέρχονται σε 8 δισ. δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε ανακτήσει περισσότερα των 5 δισ. δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία. Χθες Τρίτη, παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες αναφέροντας ότι είχε ανακτήσει 1,7 δισ. δολάρια σε μετρητά, 3,5 δισ. δολάρια σε αποκαλούμενα ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και 300 εκατ. δολάρια σε ρευστοποιήσιμους τίτλους.

Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει διαπιστώσει σημαντικές ελλείψεις τόσο στη διεθνή όσο και στην αμερικανική πλατφόρμα.

Ο «γκουρού» των κρυπτονομισμάτων

Με χθεσινές του δηλώσεις πάντως ο ισχυρός άνδρας της FTX και από πολλούς θεωρούμενος ως γκουρού της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, τόνισε ότι η εταιρεία του παραμένει φερέγγυα όπως ήταν πάντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάκμαν-Φριντ τον περασμένο Δεκέμβριο συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές στις Μπαχάμες όπου είναι η έδρα της FTX και έμενε ο ίδιος. Σε συνέντευξή του στο BBC πριν από τη σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές, ο Μπάκμαν-Φριντ είχε υπογραμμίσει ότι δεν έχει πράξει καμία απάτη. «Σίγουρα δεν ήμουν τόσο ικανός όσο πίστευα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto