Αμερικανός δικαστής απαγόρευσε προσωρινά στον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ιδρυτή της FTX , να επικοινωνήσει με νυν ή πρώην υπαλλήλους του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων ή του hedge fund της Alameda Research .

Παράλληλα, ο δικαστής αποφάσισε πως ο πάλαι ποτέ δισεκατομμυριούχος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυπτογραφημένα εργαλεία ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Signal.

FTX: Ποιοι πλήρωσαν την εγγύηση του Μπάνκμαν-Φριντ και τι ζητά το δικαστήριο

«Εμπάργκο» επαφών

Ο επαρχιακός δικαστής  των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν, αποφάσισε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των δύο ατόμων που βοήθησαν στην καταβολή των εγγυήσεων για τον κατηγορούμενο, καθώς φοβάται για την καταστροφή στοιχείων.

Επιπλέον, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν δήλωσαν ότι ο Μπάνκμαν-Φρίντ μπορεί να εκφοβίσει μάρτυρες ή να καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης εγκληματικής απάτης, για την οποία κατηγορείται.

Υπενθυμίζεται πως ο 30χρονος συνελήφθη τον Δεκέμβριο και αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για απάτη μέσω εμβάσματος και άλλες έξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι παραβιάσεις χρηματοδότησης εκστρατειών.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως ο Μπάνκμαν-Φριντ έστειλε στις 15 Ιανουαρίου ένα μήνυμα στο γενικό σύμβουλο της θυγατρικής της FTX στις ΗΠΑ, με το οποίο του πρότεινε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και προσπάθησε να «έχει μια εποικοδομητική σχέση» ή «να εξετάσει τα πράγματα μεταξύ τους».

Σε κατ’ οίκον περιορισμό

Αυτή τη στιγμή ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια. Οι δικηγόροι του τόνισαν πως οι εν λόγω προσπάθειες επικοινωνίας με τον γενικό σύμβουλο, τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τζον Ρέι, ήταν μια προσπάθεια του Μπάνκμαν-Φριντ να προσφέρει «βοήθεια» και όχι να παρέμβει.

Ο Κάπλαν δεν φάνηκε να πιστεύει αυτό το επιχείρημα, σημειώνοντας πως «ενώ ο συνήγορος του κατηγορουμένου επιδιώκει να ζητήσει από το Δικαστήριο να ερμηνεύσει αυτό το μήνυμα με καλοήθη τρόπο, αυτό δεν φαίνεται, τουλάχιστον σε προκαταρκτική βάση, να είναι μια πειστική ανάγνωση».

Οι νέοι περιορισμοί για τις επικοινωνίες θα ισχύουν τουλάχιστον για μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση και των δύο πλευρών.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η απόφαση του δικαστή δεν ισχύει και για τα άμεσα μέλη της οικογένειας του Μπάνκμαν-Φριντ, που μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπαλλήλους της FTX ή της Alameda εάν είναι παρόντες δικηγόροι.

Στην ακρόαση της επόμενης εβδομάδας θα εξεταστεί και το αίτημα των δικηγόρων του κατηγορουμένου να επιτραπεί η πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα οι συναλλαγές με αυτά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto