Τέσσερις νέες ποινικές κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία με στόχο την πραγματοποίηση παράνομων δωρεών σε πολιτικούς και τραπεζική απάτη αντιμετωπίζει ο Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, το πρώην αφεντικό του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX που κατέρρευσε πέρσι, προκαλώντας τεράστιες απώλειες κεφαλαίων σε χρήστες της υπηρεσίας οι οποίοι δεν μπορούσαν πλέον να αποσύρουν τα χρήματα που είχαν επενδύσει.

Μπάνκμαν-Φριντ: Εμπάργκο επικοινωνίας με τους υπαλλήλους της FTX

Ο Μπάκμαν Φριντ αντιμετωπίζει πλέον συνολικά 12 ποινικές κατηγορίες.

«Συνωμοσία»

Σύμφωνα με το BBC, οι εισαγγελείς κατηγορούν το πρώην αφεντικό της FTX ότι συνωμότησε με δύο άλλα πρώην στελέχη της εταιρείας για να δωρίσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια με σκοπό την άσκηση επιρροής σε πολιτικούς των ΗΠΑ, ώστε αυτοί να νομοθετήσουν με τρόπο ευνοϊκό προς την εταιρεία.

Οι δωρεές φέρεται να έγιναν μέσω «αχυράνθρωπων» δωρητών ή με εταιρικά κεφάλαια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Τα ποσά φέρονται μάλιστα να ήταν μοιρασμένα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, με ένα στέλεχος να φροντίζει για τη σχέση με τους πρώτους και άλλο με τους δεύτερους.

Δηλώνει αθώος

Ο Μπάκμαν Φριντ έχει ήδη δηλώσει αθώος ως προς τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε καταθέσεις πελατών στην FTX για να χρηματοδοτήσει την Alameda Research, να αγοράσει ακίνητα και να πραγματοποιήσει δωρεές σε πολιτικούς.

Αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων (208 εκατ. λιρών) τον Δεκέμβριο.

Αντιμετωπίζει όμως περισσότερα από 100 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί, στη δίκη που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto