Σε μεγαλύτερο κίνδυνο ενεργειακής φτώχειας βρίσκονται οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα του Eurofound για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Εξαιτίας του ότι το μέσο είσοδημά τους είναι χαμηλότερο από αυτό των ανδρών, οι γυναίκες πλήττονται βαρύτερα από την ενεργειακή κρίση.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών καθυστέρησε την πληρωμή λογαριασμών ενέργειας με το φαινόμενο να κορυφώνεται την άνοιξη του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μία στις δύο μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, το 50% των μητέρων σε μονογονεϊκές οικογένειες και το 1/3 των γυναικών που ζουν μόνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας, τόνισαν οι ευρωβουλευτές και τα μέλη εθνικών Κοινοβουλίων που μετείχαν.

Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην ΕΕ παραμένει και σύμφωνα με στοιχεία του 2020 οι γυναίκες κερδίζουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερο ανά ώρα από τους άνδρες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή