Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, σήμανε το καμπανάκι για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων, την ώρα μάλιστα που το χρέος της χώρας φτάνει στα όρια του.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,72% στις 32.856 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,53% στις 3.986 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,25% στις 11.530 μονάδες.

Πάουελ: Καμπανάκι για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων

Tα επιτόκια είναι πιθανόν να αυξηθούν περισσότερο και με πιο γοργό ρυθμό απ΄ότι ανέμεναν μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve, είπε ο πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ στην καθιερωμένη κάταθεση στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων  στη Γερουσία, προκαλώντας αναταράξεις στη Wall Street.

Επικαλούμενος προηγούμενα στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός έχει αντιστρέψει την επιβράδυνση που παρουσίασε στα τέλη του 2022 προειδοποίησε πως «τα τελευταία οικονομικά στοιχεία έχουν έρθει ισχυρότερα από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που υποδηλώνει ότι το τελικό επίπεδο των επιτοκίων είναι πιθανό να είναι υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως» και συπμπλήρωσε  ότι «εάν το σύνολο των δεδομένων υποδείξει ότι δικαιολογείται ταχύτερη σύσφιγξη, θα είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων».

Άμεση ήταν η αντίδραση της αγοράς ομολόγων στα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου , ο τίτλος είναι ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, εκτοξεύτηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,97%. Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου  μεταβλήθηκε ελάχιστα στο 3,989%, αφού ξεπέρασε για λίγο το επίπεδο του 4% μετά τις παρατηρήσεις του Πάουελ.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η WW International, γνωστή και ως WeightWatchers, σημείωσε άλμα 14% καθώς ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποκτήσει την Sequence, μια συνδρομητική πλατφόρμα τηλεϊατρικής με έμφαση στη διαχείριση του χρόνιου βάρους.

Επίσης, κέρδη 1,5% σημείωσε η Meta, καθώς σχεδιάζει έναν ακόμη γύρο απολύσεων που θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους ήδη από αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News. Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται αφού η εταιρεία απέλυσε το 13% του εργατικού δυναμικού της τον Νοέμβριο στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου μείωσης του κόστους. Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε προηγουμένως στους επενδυτές ότι το 2023 θα είναι το «έτος της αποτελεσματικότητας» για την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]