Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα αλλά και την κάταθεση του Τζερόμ Πάουελ στον Κογκρέσο.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου μειώθηκε τελευταία κατά περίπου 2 μονάδες βάσης στο 3,944%. Είχε περάσει το όριο του 4% αρκετές ημέρες την περασμένη εβδομάδα. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,863%.

Wall Street: Νευρικές ανοδικές κινήσεις

Οι επενδυτές σταθμίζουν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής και την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των πληθωριστικών εξελίξεων, εν όψει μιας σειράς ανακοινώσεων στοιχείων που έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα. Αυτές περιλαμβάνουν τα στοιχεία JOLTs για τις κενές θέσεις εργασίας  και την έκθεση για τις προσλήψεις και την ανεργία  για το μήνα Φεβρουάριο.

Η αγορά εργασίας είναι ένας από τους βασικούς τομείς της οικονομίας που η Fed προσπαθεί να επιβραδύνει μέσω μέτρων πολιτικής, όπως η αύξηση των επιτοκίων. Ως εκ τούτου, τα νέα στοιχεία θα μπορούσαν να παράσχουν ενδείξεις σχετικά με τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας. Ο πρόεδρος της Fed Πάουελ αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη και την Τετάρτη για τις προσδοκίες της κεντρικής τράπεζας για την πορεία του πληθωρισμού και πώς θα καθορίσει τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Τις τελευταίες εβδομάδες, διάφοροι αξιωματούχοι της Fed έχουν επισημάνει ότι η μάχη με τον πληθωρισμό δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων είναι πιθανότατα απαραίτητες για να μειωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Η επόμενη απόφαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια αναμένεται να ληφθεί κατά την ολοκλήρωση της προσεχούς συνεδρίασής της στις 21 και 22 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές