Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν από το αρνητικό κλίμα της Wall Street, μετά και την προειδοποίηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να είναι υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για μια ενδεχομένως μεγαλύτερη αύξηση στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng έχασε 2,53%, με τις μετοχές των καταναλωτικών προϊόντων, της υγειονομικής περίθαλψης και των βασικών υλικών να ηγούνται των απωλειών στην περιοχή. Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,5% και ο Shenzhen Component έκλεισε με απώλειες 0,4%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,82%, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την ομιλία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe, μετά την αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,32%, ενώ ο Nikkei 225′s της Ιαπωνίας πρόσθεσε 0,5% και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,3%.

Τεχνολογικές εταιρείες

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών της Ασίας σημείωσαν έντονη πτώση μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ. Ο δείκτης Hang Seng Tech μειώθηκε κατά 3,7%, με την JD.com να υποχωρεί κατά 4,7% και την Alibaba να διαπραγματεύεται 3,56% χαμηλότερα.

Στη Νότια Κορέα, η SK Innovation και η SK Hynix υποχώρησαν επίσης κατά 3% και 2,47% αντίστοιχα, με τη Samsung Electronics να διαπραγματεύεται επίσης κατά 0,82% χαμηλότερα. Οι εισηγμένες στην Ταϊβάν μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) και της MediaTek σημείωσαν επίσης πτώση στην Ταϊπέι.

Την ίδια ώρα, ανησυχίες προκαλεί η επισήμανση της UBS για τις εισαγωγές της Κίνας. Η οικονομία της Κίνας είδε ασθενέστερες εισαγωγές παρά την ταχεία επαναλειτουργία της, σχολίασε ο επικεφαλής οικονομικών ερευνών της UBS για την Κίνα Wang Tao. “Παρά την ταχεία επαναλειτουργία (διαδοχικά) τους τελευταίους 2 μήνες, η αύξηση της εγχώριας ζήτησης σε ετήσια βάση μπορεί ήταν ακόμη σχετικά ήπια”, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ο όγκος των εισαγωγών χαλκού και σιδηρομεταλλεύματος βελτιώθηκε τόσο από τον Δεκέμβριο πιθανότατα λόγω της ανάκαμψης των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.

Στα μάκρο της ημέρας, το εποχικά προσαρμοσμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας αυξήθηκε στα 216,3 δισεκατομμύρια γιεν (1,57 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Ιανουάριο. Το πλεόνασμα του ισοζυγίου σημείωσε απότομη πτώση από το ισοζύγιο του Δεκεμβρίου ύψους 1,18 τρισ. γεν και το ισοζύγιο του Νοεμβρίου ύψους 1,92 τρισ. γεν

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές