Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου, η οποία τροφοδοτείται από την ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι πιο επιθετικές αυξήσεις στην οικονομία και κατ΄επέκταση στη ζήτηση πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό Brent υποχώρησαν κατά 74 σεντς ή 0,9% στα 82,55 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 99 σεντς ή 1,3% στα 76,59 δολάρια το βαρέλι.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα

«Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να δέχονται πτωτικές πιέσεις λόγω των «γερακίστικων» σχολίων της Fed που υποδηλώνουν υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» εξηγεί στο Reuters ο πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Lipow Oil Associates, Άντριου Λιπόφ.

Τόσο το Brent όσο και το WTI υποχώρησαν περισσότερο από 3% την Τρίτη μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί πιθανότατα να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο σε απάντηση των πρόσφατων ισχυρών στοιχείων.

Η ισχυροποίηση του δολαρίου περιόρισε επίσης τις τιμές του πετρελαίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα σχόλια του Πάουελ είχαν ωθήσει το αμερικανικό δολάριο, το οποίο τυπικά διαπραγματεύεται αντίστροφα με το πετρέλαιο, σε υψηλό τριών μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Οι ιδιωτικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, δίνοντας σήμα ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 395.000 βαρέλια. Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) την Τρίτη έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού για πρώτη φορά μετά από συσσώρευση 10 εβδομάδων.

Η Barclays μείωσε την πρόβλεψή της για το 2023 για το Brent κατά 6 δολάρια στα 92 δολάρια το βαρέλι και για το WTI κατά 7 δολάρια στα 87 δολάρια, «κυρίως λόγω των πιο ανθεκτικών από το αναμενόμενο ρωσικών προμηθειών», ανέφερε η τράπεζα.

″[Αναμένουμε] ότι η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ζήτησης της πολιτικής αεροπορίας στην Κίνα και τις γειτονικές χώρες, η σταθεροποίηση της βιομηχανικής δραστηριότητας και η βραδύτερη αύξηση της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ+ θα οδηγήσουν το ισοζύγιο της αγοράς πετρελαίου σε έλλειμμα αργότερα φέτος», πρόσθεσε η τράπεζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές