Σε αρνητικά εδάφη βρίσκεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπάθησε να αντιδράσει προς τις 1.080 μονάδες, τελικά οι τραπεζικές απώλειες το καθηλώνουν χαμηλότερα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,44% στις 1.073,98 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 55 εκατ. ευρώ.

Ο κύριος καταλύτης της αγοράς σε όλο αυτό το διάστημα είναι το πολιτικό σκέλος. Έτσι, όσο το ΧΑ προεξοφλούσε στιβαρό αποτέλεσμα, οι τιμές των μετοχών ανηφόριζαν άκοπα. Το αντίθετο, όμως, θα συμβεί εφόσον τα πράγματα αλλάξουν σημαντικά, κατά βάση λόγω της αστάθειας που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες ως προς την πιθανή αναποφασιστικότητα μερίδας ψηφοφόρων.

Το θετικό

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι έχει μέχρι στιγμής λειτουργήσει η στήριξη των 1.060 μονάδων. Ένα επίπεδο που αφορά πλέον στο τοπικό χαμηλό (ενδοσ. 1059,83), και άξονας περιστροφής στην οποιαδήποτε προσπάθεια για νέες ρευστοποιήσεις, στη σκιά της πολιτικής αβεβαιότητας που ενδυναμώθηκε εξαιτίας του θλιβερού δυστυχήματος στα Τέμπη. Από αυτόν τον άξονα υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο αρνητικός, με ένα νέο πτωτικό κύμα προς τις 970 μονάδες, και ο θετικός με στόχο τις 1250 μονάδες σε βάθος χρόνου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, ΕΛλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Quest και Autohellas οδηγούν την πτώση, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Σαράντης, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Πειραιώς, Eurobank, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ. Οι στηρίξεις έρχονται, από την άλλη, στο +4,50% της Jumbo, αλλά και στο θετικό πρόσημο των Aegean, Ελληνικών Πετρελαίων, ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, Βιοχάλκο και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες