Ασφυκτικός ήταν ο κλοιός σήμερα των τραπεζικών απωλειών, με το ελληνικό χρηματιστήριο να υποχωρεί για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 1.076,36 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 121 εκατ. ευρώ.

Ο καταλύτης της αγοράς

Μπορεί να υπήρξαν κάποιες στηρίξεις από αρκετούς τίτλους, αλλά η πτώση των τραπεζικών μετόχων ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις πιέσεις. Έτσι το πτωτικό σερί από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπων συνεχίζει, με τον γενικό δείκτη να στερείται πάνω από 45 μονάδες εξαιτίας της επιδείνωσης της επενδυτικής εμπιστοσύνης για τον αντίκτυπο που θα έχει το συμβάν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Wall Street: Με οριακές διακυμάνσεις η σημερινή έναρξη

Ο κύριος καταλύτης της αγοράς σε όλο αυτό το διάστημα είναι το πολιτικό σκέλος. Έτσι, όσο το ΧΑ προεξοφλούσε στιβαρό αποτέλεσμα, οι τιμές των μετοχών ανηφόριζαν άκοπα. Το αντίθετο, όμως, θα συμβεί εφόσον τα πράγματα αλλάξουν σημαντικά, κατά βάση λόγω της αστάθειας που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες ως προς την πιθανή αναποφασιστικότητα μερίδας ψηφοφόρων.

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι έχει μέχρι στιγμής λειτουργήσει η στήριξη των 1.060 μονάδων. Ένα επίπεδο που αφορά πλέον στο τοπικό χαμηλό (ενδοσ. 1059,83), και άξονας περιστροφής στην οποιαδήποτε προσπάθεια για νέες ρευστοποιήσεις, στη σκιά της πολιτικής αβεβαιότητας που ενδυναμώθηκε εξαιτίας του θλιβερού δυστυχήματος στα Τέμπη. Από αυτόν τον άξονα υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο αρνητικός, με ένα νέο πτωτικό κύμα προς τις 970 μονάδες, και ο θετικός με στόχο τις 1250 μονάδες σε βάθος χρόνου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι απώλειες σε Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ ήταν ισχυρές, με τις ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Titan, Βιοχάλκο, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή, να κλείνουν επίσης σε αρνητικά εδάφη. Από την άλλη, ισχυρά στηρίγματα έδωσαν οι Jumbo και ΔΕΗ, με τις Μυτιληναίος, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Autohellas, Aegean, Coca Cola και ΟΛΠ, να κλείνουν επίσης σε θετικά εδάφη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών