Τη μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε μήνες κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, ωστόσο παρά την αύξηση αυτή η εικόνα της αγοράς εργασίας παραμένει ισχυρή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαρτίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 21.000 το περισσότερο από τον περασμένο Οκτώβριο. Έτσι οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 211.000 και αναρριχήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε δύο μήνες, παραμένοντας πολύ χαμηλότερα των 300.000 αιτήσεων, ένας αριθμός ο οποίος θεωρείται το όριο για μια υγιή αγορά εργασίας.

Για την αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι εν μέρει οφείλεται στο σχολικό διάλλειμα από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Ακόμη και μετά τον συνυπολογισμό της τελευταίας ανόδου, οι αιτήσεις βρίσκονται εξαιρετικά χαμηλά με βάση τα ιστορικά πρότυπα, υπογραμμίζοντας πόσο σφιχτές είναι ακόμα οι συνθήκες στην αγορά εργασίας», αναφέρει ο Μάικλ Πιρς, επικεφαλής οικονομολόγος στην Oxford Economics στη Νέα Υόρκη.

«Είναι πιθανό να αποτελεί ένα πρώιμο σημάδι ότι η απότομη αύξηση των ανακοινωθέντων απολύσεων αρχίζει να μεταφράζεται σε απολεσθέντες θέσεις εργασίας, ωστόσο δεν μεταφράζονται όλες οι απολύσεις σε περικοπές θέσεων εργασίας».

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για 195.000 αιτήσεις. Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων, ένας καλύτερος δείκτης μέτρησης των τάσεων στην αγορά εργασία καθώς εξαλείφει τις εβδομαδιαίες διακυμάνσεις, αυξήθηκε κατά 4.000 την περασμένη εβδομάδα στις 197.000.

Οι αιτήσεις παρέμεναν κάτω από τις 200.000 για επτά συναπτές εβδομάδες, υποδεικνύοντας ότι οι απολύσεις στον τεχνολογικό κλάδο δεν είχαν ουσιαστικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ