Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ανακοίνωσε η General Motors, με σκοπό την μείωση κόστους ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι προσφέρει εθελοντικές εξαγορές στο μισθωτό προσωπικό ως μέρος ενός σχεδίου που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο για μείωση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσιο βάση.

Mercedes – Benz: Συνεργασία με τη Luminar για πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ θα προσφέρει στους εργαζόμενους εφάπαξ πληρωμές και άλλες αποζημιώσεις με βάση τη θητεία, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της εταιρείας την Πέμπτη. Οι περικοπές θέσεων εργασίας σημαίνουν ότι η GM θα επιβαρυνθεί έως και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, προ φόρων και άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια σε χρεώσεις προ φόρων, χωρίς μετρητά.

Η κίνηση έρχεται λίγο αφότου η Διευθύνουσα Σύμβουλος Mary Barra έκοψε εκατοντάδες θέσεις διαχείρισης, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία απομάκρυνε τους εργαζόμενους με τις «φτωχότερες» επιδόσεις.

Οι μετοχές της GM αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στις 9:23 π.μ. πριν από την κανονική διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη.

Ξανά στην κορυφή

Εν τω μεταξύ, η General Motors ανέκτησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ από την ανταγωνιστική Toyota Motor το 2022, καθώς μπόρεσε να καλύψει καλύτερα την ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα και φορτηγά παρά τα μεγάλα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η εταιρεία σημείωσε άνοδο 2,5% στις πωλήσεις του 2022 σε 2.274.088 οχήματα, αριθμός μεγαλύτερος από τις 2.108.458 μονάδες της Toyota.

Οι ελλείψεις στα αποθέματα, που προέρχονται από το αυξανόμενο κόστος υλικών και το επίμονο πρόβλημα των τσιπ είχαν περιορίσει την παραγωγή σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, διατηρώντας τις τιμές των αυτοκινήτων και των φορτηγών υψηλές. Οι ασιατικές μάρκες επλήγησαν περισσότερο.

Ειδικότερα, η Toyota μείωσε τον στόχο παραγωγής της για ολόκληρο το έτος τον Νοέμβριο. Οι πωλήσεις των SUV της, ένα βασικό τμήμα, μειώθηκαν κατά 8,6% το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας