Το βρετανικό υπουργείο  Οικονομικών συνεργάζεται με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank , ενώ γίνονται συνομιλίες με εταιρίες που επηρεάζονται για τη συζήτηση της κατάστασης που διαμορφώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Αξιωματούχοι από το υπουργείο  και την Τράπεζα της Αγγλίας συνεργάζονται στενά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο υφυπουργός Οικονομικών θα συζητήσει τις ανησυχίες μερικών τεχνολογικών εταιριών που επηρεάζονται, με εκπρόσωπους του αναφερόμενου τομέα αργότερα σήμερα

Καναδάς: Στα $20 δισ. οι απώλειες για τις τράπεζες στον απόηχο της Silicon Valley Bank 

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι εταιρίες του τεχνολογικού τομέα ξεμένουν συχνά από οικονομική ρευστότητα, καθώς μεγαλώνουν και έχουν ανάγκη από ρευστότητα, προκειμένου να καλύψουν τα καθημερινά έξοδά τους», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Το τραπεζικό σύστημα της Βρετανίας παραμένει ισχυρό και ανθεκτικό, πρόσθεσε το υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι τα ζητήματα που επηρεάζουν τη Silicon Valley Bank είναι ειδικά για αυτήν και δεν έχουν επιπτώσεις σε άλλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική τράπεζα εκκαθάρισης The Bank of London εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς διάσωσης για τον βρετανικό βραχίονα της αμερικανικής τράπεζας, είχε μεταδώσει νωρίτερα το Σάββατο το Sky News.

Αυτό έγινε αφού η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι ζήτησε δικαστική εντολή για να θέσει την SVB UK σε διαδικασία αφερεγγυότητας μετά την ανάληψη της μητρικής εταιρείας SVB Financial Group από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αφερεγγυότητας για τις τράπεζες στη Βρετανία, ορισμένοι καταθέτες δικαιούνται αποζημίωση έως 85.000 λίρες (102.000 δολάρια) για τις χαμένες καταθέσεις ή 170.000 λίρες για κοινούς λογαριασμούς

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή