Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα ότι αναγνωρίζει τη «νευρικότητα»  γύρω από την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB), αλλά η κυβέρνησή του εργάζεται για την εξεύρεση μιας λύσης που θα εξασφαλίσει την οικονομική ρευστότητα των πελατών της τράπεζας, αλλά και τις ανάγκες για ρευστό χρήμα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες από την κατάρρευση της τράπεζας στις βρετανικές εταιρίες τεχνολογίας  που συμπαρασύρει τη θυγατρική της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο.

SVP: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης και το ντόμινο των επιπτώσεων

Ο Σούνακ δήλωσε στους δημοσιογράφους ταξιδεύοντας στις ΗΠΑ ότι ο ίδιος κατανοεί «το άγχος και τις ανησυχίες των πελατών της τράπεζας» και ότι η κυβέρνηση «διασφαλίζει ότι μπορούμε να εργαστούμε για την εξεύρεση μιας λύσης που θα εξασφαλίσει την λειτουργική οικονομική ρευστότητα των πελατών της, αλλά και τις ανάγκες τους σε ρευστό χρήμα».

Χθες πραγματοποιήθηκε συναντηση μεταξύ του βρετανικού υπουργείου  Οικονομικών με την διοίκηση της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank , ενώ γίνονται συνομιλίες με εταιρίες που επηρεάζονται για τη συζήτηση της κατάστασης που διαμορφώνεται. Οι αξιωματούχοι συνεργάστηκαν στενά , με το υπουργείο Οικονομικών να προσανατολίζεται να συζητήσει τις ανησυχίες των τεχνολογικών εταιριών που επηρεάζονται από την κατάρρευση της SVB.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι εταιρίες του τεχνολογικού τομέα ξεμένουν συχνά από οικονομική ρευστότητα, καθώς μεγαλώνουν και έχουν ανάγκη από ρευστότητα, προκειμένου να καλύψουν τα καθημερινά έξοδά τους», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή