Το PNC Financial Group αποφάσισε να μην υποβάλει προσφορά για την Silicon Valley Bank, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές αγωνίζονταν να βρουν αγοραστή για τα περιουσιακά στοιχεία της χρεοκοπημένης τράπεζας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNBC.

Η τράπεζα με έδρα το Πίτσμπουργκ και μία από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ με βάση το ενεργητικό της έστειλε μια αρχική ειδοποίηση ενδιαφέροντος στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp) για το ενδεχόμενο εξαγοράς της SVB και πραγματοποίησε σύντομες και προκαταρκτικές συζητήσεις με τον οργανισμό.

SVB: Oι εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής

Ωστόσο, μετά τη διενέργεια του αρχικού ελέγχου, η PNC ενημέρωσε το FDIC ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει.

Η Royal Bank of Canada (RBC), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, διερεύνησε επίσης την εξαγορά της Silicon Valley Bank, αλλά ήταν απίθανο να την επιδιώξει, σύμφωνα με τρεις πηγές. Μία από τις πηγές πρόσθεσε ότι η RBC δυσκολεύτηκε να νιώσει άνετα με τους σχετικούς κινδύνους και την πολυπλοκότητα της αιτιολόγησης της συμφωνίας στις ρυθμιστικές αρχές της χώρας της, του Καναδά. Η RBC αγόρασε την City National Bank το 2015. Είναι η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα σε καταθέσεις στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της FDIC.

Η FDIC διεξάγει δημοπρασία για την SVB αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις τελικές προσφορές να κατατίθενται την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News. Οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την SVB την Παρασκευή και κατέσχεσαν τις καταθέσεις της στη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία των ΗΠΑ από την οικονομική κρίση του 2008 – και τη δεύτερη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ.

Η ολική ή μερική εξαγορά από άλλη τράπεζα είναι μία από τις επιλογές που εξετάζουν οι ρυθμιστικές αρχές. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο εξαίρεσης συστημικού κινδύνου της FDIC για να στηρίξουν τις ανασφάλιστες καταθέσεις στην SVB.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή