Ουσιαστικό σχέδιο  για να στηρίξουν τις καταθέσεις στην Silicon Valley Bank και και να αναχαιτίσουν τυχόν ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις από την αιφνίδια κατάρρευσή της  ετοίμασαν οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν εργάστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας της SVB Financial Group, η οποία έχει επικεντρωθεί στις νεοφυείς επιχειρήσεις, την Παρασκευή, με ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων και στις περιφερειακές τράπεζες.

Γέλεν: Όχι στην κυβερνητική διάσωση της SVB

Οι λεπτομέρειες της ανακοίνωσης που αναμένεται να γίνει την Κυριακή δεν είναι άμεσα διαθέσιμες. Μια πηγή δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να λάβει παρόμοια  μέτρα με αυτά που είχε λάβει για τη λειτουργία των τραπεζών κατα τη διάρκεια της πανδημίας.

Η θέση της Γέλεν

Νωρίτερα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν τόνισε ότι η κυβερνητική διάσωση της SVB δεν είναι στο τράπεζι και εξήγησε ότι εργάζεται για την «έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης» .

«Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, υπήρχαν επενδυτές και μέτοχοι συστημικών μεγάλων τραπεζών που διασώθηκαν, και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σημαίνουν ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά στο “Face the Nation” του CBS. «Αλλά ανησυχούμε για τους καταθέτες και επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους».

Καθώς όμως βαθαίνουν οι φόβοι για ευρύτερες επιπτώσεις σε ολόκληρο τον περιφερειακό τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ η Γέλεν εξήγησε ότι  «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια τράπεζα δεν θα δημιουργήσουν μετάδοση σε άλλες υγιείς τράπεζες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή