Η Bank of London υπέβαλε προσφορά στη Silicon Valley Bank UK, τη θυγατρική της SVB, ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή, προσθέτοντας ότι απέστειλε την πρότασή της στις βρετανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Bank of London, είναι τράπεζα εκκαθάρισης, ηγείται μιας κοινοπραξίας επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Βρετανία: Αγώνας δρόμου για την ελαχιστοποίηση των ζημιών από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank

«Η Silicon Valley Bank δεν μπορεί να αφεθεί να αποτύχει, δεδομένης της ζωτικής σημασίας της κοινότητας που εξυπηρετεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bank of London Άντονι Γουάτσον.

«Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει έναν διαφοροποιημένο τραπεζικό τομέα, ενώ παράλληλα θα επιτραπεί η συνέχιση της εξυπηρέτησης της πελατειακής βάσης της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε.

Σε αντίθεση με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η Bank of London δεν δανείζει και διατηρεί όλες τις καταθέσεις της στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Tις επιλογές του υποψήφιου αγοραστή διερευνά η συμβουλευτική εταιρεία Rothschild & Co, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, καθώς η Τράπεζα της Αγλλίας αναμένει την δικαστική εντολή για να θέσει τον βρετανικό βραχίονα της SVB σε καθεστώς αφερεγγυότητας.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει  και άλλες τράπεζες μεταξύ των οποίων η Barclays PLC και η Lloyds Banking Group, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, που αναφέρει ότι  προσέγγισαν το διοικητικό συμβούλιο της SVB UK κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να δουν αν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία επείγουσας εξαγοράς. Η  NatWest Group έχει επίσης προσεγγίσει, σύμφωνα με το Reuters, που αναφέρει ότι και η Bank of London, μια τράπεζα εκκαθάρισης, σταθμίζει κατά πόσον είναι δυνατή μια προσφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή