«Καπνός» έγιναν 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του δισεκατομμυριούχου Τσαρλς Σουάμπ, μετά την κατάρρευση της SVB, σύμφωνα με το Τhe National News.
Ο πλούτος του μειώνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ φέτος.
Silicon Valley Bank: Νέος σχεδιασμός για τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες
Η περιουσία του Τσαρλς Σουάμπ έχει μειωθεί κατά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 8 Μαρτίου, η πιο απότομη πτώση από τότε που εμφανίστηκε στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg πριν από μια δεκαετία.
Ο 85χρονος κροίσος έχει διαγράψει 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του από τις 8 Μαρτίου, η πιο απότομη πτώση από τότε που εμφανίστηκε στο Bloomberg Billionaires Index πριν από μια δεκαετία.

Επεσε από τα 10 δισ.
Η περιουσία του μειώνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ φέτος και τώρα ανέρχεται στα 9,99 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον 183ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.
Η μείωση του πλούτου του άγγιξε το 23 % από τις 8 Μαρτίου.
Στο παρελθόν μόνο τρεις φορές έχει καταγραφεί μεγαλύτερη πτώση περιουσιακών στοιχείων σε ένα μήνα. Ο Dan Gilbert, ο ιδρυτής της Rocket Cos, ο οποίος έχασε 37%τον Μάρτιο του 2021. Η Pollyanna Chu, πρώην πλουσιότερη γυναίκα του Χονγκ Κονγκ, της οποίας η περιουσία έπεσε 31% στις αρχές του 2018και ο Leaf Hua Li, ιδρυτής της Futu Holdings, ο οποίος είδε το 24% του πλούτου του να εξαφανίζεται τον Απρίλιο του 2021.
Οι μετοχές της εταιρείας του έχουν υποχωρήσει 32% από το κλείσιμο της Τετάρτης, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 12%τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές εκτιμούν ποια ιδρύματα ενδέχεται να κινδυνεύουν μετά την κατάρρευση της SVB.
Σε αντίθεση με τον ίδιο, οι περισσότερες από τις καταθέσεις των πελατών του είναι ασφαλισμένες.