Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται για την εφετινή τουριστική περίοδο. Η πορεία της σεζόν εκτιμάται ότι θα είναι καλύτερη από αυτή του 2022, κάτι που δεν φαίνεται μόνο στις κρατήσεις-προκρατήσεις αλλά και στα στοιχεία Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τη Fraport Greece, στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας οι διεθνείς πτήσεις κατέγραψαν τους δύο πρώτους μήνες αύξηση 13,1%, και 11,8% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι, ενώ η επιβατική εκτοξεύθηκε στο 60,6% και 42% σε σύγκριση με τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2022.

Intrakat: «Τρέχει» έργο για κινητής τηλεφωνίας στα 14 αεροδρόμια της Fraport

Όπως σημειώνει σε tweet του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με πάνω από 1,1 εκατομμύριο επιβάτες (+51% σε σύγκριση με το 2022), η κίνηση του πρώτου διμήνου του 2023 στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, προμηνύει μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό.

Η εκτίμηση

Την εκτίμηση ότι το 2023 θα είναι μια πολύ ισχυρή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από το βήμα των εργασιών του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Συνδέσμου για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, με τίτλο «Meetings in Greece: The Game Changer», που διοργανώνει ο HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destination Events Specialists – Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων).

Μάλιστα αφού επεσήμανε οτι ο ελληνικός τουρισμός είναι ο πλέον ισχυρός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας και χωρίς αυτόν η χώρα δεν θα είχε ανάπτυξη, στάθηκε στο μέτωπο του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού λέγοντας είναι σημαντικός τομέας που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στα έσοδα του τουρισμού.

Απαντώντας στα αιτήματα των διοργανωτών για την υλοποίηση, μεταξύ άλλων, συνεδριακού κέντρου στην Αθήνα ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι έχει κάνει την εισήγηση στην ελληνική κυβέρνηση εκτιμώντας ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη. Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση μητρώου των συνεδριακών διοργανώσεων ο κ. υπουργός σημείωσε ότι το ψηφιακό μητρώο θα βοηθήσει στο σχεδιασμό των απαραίτητων δράσεων για την ενίσχυση του επαγγελματικού – συνεδριακού τουρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός