Οι υπεύθυνοι προσλήψεων σε όλο τον κόσμο δέχονται μια άνευ προηγουμένου πλημμύρα αιτήσεων από τραπεζίτες της Credit Suisse Group AG που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας, μετά τη συμφωνία για εξαγορά της τράπεζας από την UBS Group AG.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, κυνηγοί κεφαλών και αντίπαλοι δανειστές έχουν δεχθεί κλήσεις τις τελευταίες ημέρες από ανήσυχο προσωπικό της Credit Suisse.

Μια εταιρεία στη Σιγκαπούρη χειρίστηκε αιτήματα από δεκάδες τραπεζίτες κυρίως από τον κλάδο της ιδιωτικής τραπεζικής της Credit Suisse σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας τη Δευτέρα, ενώ μια άλλη εταιρεία προσλήψεων στο Χονγκ Κονγκ συνομιλεί με περισσότερους από 20 ανώτερους επενδυτικούς τραπεζίτες από την περασμένη εβδομάδα, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν. Εν τω μεταξύ, μια εταιρεία που επικεντρώνεται στις προσλήψεις διευθύνων συμβούλων είπε ότι έχει λάβει τέτοιες κλήσεις από αργά την Παρασκευή, ειδικά για τον τομέα της διαχείρισης πλούτου.

People walk near the logo of the Swiss bank Credit Suisse in Zurich, Switzerland March 20, 2023. REUTERS/Denis Balibouse

Φόβοι για κύμα απολύσεων στην Credit Suisse μετά τη διάσωση από την UBS

Ένας κυνηγός κεφαλών στο Λονδίνο – όπου η Credit Suisse απασχολεί περίπου 5.500 άτομα, σύμφωνα με τον ιστότοπό της – είπε ότι πραγματοποιεί κλήσεις όλο το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα από το τμήμα μετοχών όπου η επικάλυψη με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της UBS είναι εκτεταμένη.

Στη Νέα Υόρκη, ένας κυνηγός κεφαλών είπε ότι αρκετές χιλιάδες άτομα στην Credit Suisse ήλπιζαν να ενταχθούν στην Credit Suisse First Boston – το spinoff επενδυτικής τραπεζικής στο επίκεντρο των προηγούμενων προσπαθειών αναδιάρθρωσης του ελβετικού δανειστή. Αυτό τώρα φαίνεται απίθανο να συμβεί και πολλοί θα ελπίζουν να ενταχθούν στην UBS, σύμφωνα με τον Michael Nelson, διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρεία στρατολόγησης Quest Group στη Νέα Υόρκη.

«Εάν δεν πάνε στο CSFB, θα πρέπει να μεταναστεύσουν στην UBS σταθερού εισοδήματος, η οποία είναι πολύ μικρότερη επιχείρηση από την Credit Suisse», είπε σε συνέντευξή του. «Υποθέτω ότι θα τους διώξουν και θα τους βγάλουν στο δρόμο».

Αγωνία για την επόμενη ημέρα

Η Credit Suisse απασχολεί 50.000 άτομα παγκοσμίως σε δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου, επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, διαθέτοντας περισσότερα από 150 γραφεία σε 50 χώρες.

Έχανε ωστόσο σταθερά μερίδιο αγοράς διαχείρισης πλούτου από την UBS και από τις πιο καλά κεφαλαιοποιημένες αμερικανικές τράπεζες στην επενδυτική τραπεζική τα τελευταία χρόνια, αν και παρέμεινε ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου στην Ασία, πίσω μόνο από την

Προειδοποίηση για απολύσεις

Η UBS προειδοποίησε την Κυριακή ότι θα περικόψει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse.

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Ελβετίας κάλεσε τη Δευτέρα τη UBS να περιορίσει τις περικοπές θέσεων εργασίας στο «απολύτως ελάχιστο».

Πηγές της UBS και της Credit Suisse ανέφεραν ότι η Νοτιοανατολική Ασία ήταν μεταξύ των περιοχών όπου οι τράπεζες παρουσίαζαν τις περισσότερες επικαλύψεις στις ομάδες διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή