Σε εκκαθάριση μπήκε το franchise της Domino’s Pizza στην Ιταλία μπήκε, μετά από έναν άνισο αγώνα να κερδίσει πελάτες στη γενέτειρα της πίτσας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ένας δικαστής με έδρα το Μιλάνο έδωσε εντολή για να αρχίσει η διαδικασία εκκαθάρισης για την ePizza, ιδιοκτήτη του ιταλικού franchise της Domino.

Η ελληνική «εφεύρεση» που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο

Το τελευταίο από τα 29 ιταλικά υποκαταστήματα της Domino έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι, τερματίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε το 2015 με την αμερικανική επωνυμία να διαφημίζει γαρνιτούρες πίτσας που περιελάμβαναν ανανά και κοτόπουλο μπάρμπεκιου, μια ασυνήθιστη επιλογή σε μια χώρα που είναι πιο συνηθισμένη στην πίτσα Μαργαρίτα με λεπτή κρούστα. Με τα χρόνια, ο συνεργάτης της αλυσίδας γρήγορου φαγητού που εδρεύει στο Ann Arbor το Μίτσιγκαν δανείστηκε πολλά χρήματα για να προωθήσει τα φιλόδοξα σχέδια ανοίγματος 880 καταστημάτων.

Η πανδημία, ωστόσο, εμπόδισε την ePizza. Τα lockdown στέρησαν από την εταιρεία το 35% των εσόδων της από το 2020, όπως και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός. Οι ιταλικές πιτσαρίες αύξησαν τις προσφορές παράδοσης κατ’ οίκον μέσω τρίτων, όπως το Deliveroo ή το Glovo, πλήττοντας τη ζήτηση για την Domino’s.

Όλες αυτές οι προκλήσεις οδήγησαν την ePizza να μείνει πίσω στις πληρωμές των δανείων, με τις συνομιλίες για μια πιθανή διάσωση να μην αποδίδουν καρπούς. Τον Μάιο του 2022, η εταιρεία είχε χρέος 19,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,3 εκατ. οφείλονταν σε τράπεζες, σύμφωνα με το προσχέδιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Το δικαστήριο του Μιλάνου έχει ορίσει ακρόαση για την εκκαθάριση της ePizza για τις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή