Τον δανεισμό 1,4 δισ. δολαρίων σε μετρητά από την Atlas, εξασφάλισε η PacWest μετά την πτώση των καταθέσεων κατά 20%, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η PacWest ανέφερε ότι έχασε το 20 τοις εκατό των καταθέσεών της φέτος, αλλά ότι είχε στηρίξει την πρόσβασή της σε μετρητά αντλώντας 1,4 δισ. δολάρια μέσω δανειακής διευκόλυνσης από την επενδυτική εταιρεία Atlas SP Partners που υποστηρίζεται από την Apollo. Οι καταθέσεις της PacWest μειώθηκαν στα 27,1 δισ. δολάρια τη Δευτέρα από 33,9 δισ. δολάρια στο τέλος του 2022, ανέφερε σε ανακοίνωσή την Τετάρτη η τράπεζα που εδρεύει στο Μπέβερλι Χιλς.

Federal Reserve: Με 0,25% αύξηση απαντά στη δύσκολη εξίσωση της νομισματικής πολιτικής

Σχεδόν τα δύο τρίτα των καταθέσεών της καλύπτονταν από ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και η τράπεζα είχε περισσότερα μετρητά από ό,τι είχε ανασφάλιστες καταθέσεις. «Καθώς κοιτάμε μπροστά, συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της PacWest και ενθαρρυνόμαστε από τη σταθερότητα που είδαμε στις καταθέσεις και τη ρευστότητά μας την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Paul Taylor σε δήλωση. Η PacWest είναι μία από τις λίγες περιφερειακές τράπεζες της Δυτικής Ακτής που τέθηκαν υπό πολιορκία μετά την αποτυχία της Silicon Valley Bank στις αρχές του μήνα.

Εκροές καταθέσεων

Οι καταθέσεις σε αρκετές περιφερειακές τράπεζες μεσαίου μεγέθους επλήγησαν με σημαντικές εκροές αυτόν τον μήνα, αφού σχεδόν 170 δισ. δολάρια σε καταθέσεις στη SVB τέθηκαν σε κίνδυνο επειδή δεν ήταν εγγυημένες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών συμφώνησαν τελικά να κάνουν backstop τους καταθέτες στην SVB και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen έχει πει από τότε ότι οι εγγυήσεις που προσφέρονται στους καταθέτες στην χρεωκοπημένη SVB θα μπορούσαν να επαναληφθούν και σε άλλα ιδρύματα.

Πτώση πάνω από 50% τον Μάρτιο

Οι μετοχές της PacWest διαπραγματεύονταν με πτώση περίπου 3,2% στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ενώ ο ευρύτερος δείκτης KBW Bank υποχώρησε περίπου 0,8%. Οι μετοχές της PacWest υποχώρησαν περισσότερο από 50% αυτόν τον μήνα.

Η συμφωνία με την Atlas, μια χρηματοδοτική διευκόλυνση που υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία, είναι μέρος μιας σειράς βημάτων που η τράπεζα είπε ότι είχε λάβει για να ενισχύσει την πρόσβασή της στη χρηματοδότηση, καθώς αρκετοί περιφερειακοί δανειστές των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κατάρρευσης της SVB.

Εχει αντλήσει 14,2 δισ. από κυβερνητικά προγράμματα

Η PacWest έχει αντλήσει από κυβερνητικά προγράμματα δανεισμού, 3,7 δισ. δολάρια από την Federal Home Loan Bank και 10,5 δισ. δολάρια από το «εκπτωτικό παραθυράκι» της Federal Reserve, που θεωρούνται ως οι δύο τελευταίες λύσεις για την ρευστότητα των τραπεζών στις ΗΠΑ.

Η PacWest ανέφερε επίσης ότι προσφέρει τώρα στους καταθέτες υψηλότερα επιτόκια, αυξάνοντας τα επιτόκια που προσφέρονται στις καταθέσεις σε λίγο περισσότερο από 2%, από 1,71 τοις εκατό στο τέλος του περασμένου έτους. Η PacWest είπε ότι είχε διερευνήσει μια αύξηση κεφαλαίου με πιθανούς επενδυτές, αλλά η εταιρεία «αποφασίζει ότι δεν θα ήταν συνετό να προχωρήσει σε μια συναλλαγή αυτή τη στιγμή».

Ο Taylor δήλωσε ότι η PacWest ενθαρρύνθηκε από τα μηνύματα από κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Yellen την Τρίτη. Παρά τις εκροές καταθέσεων, η PacWest ανέφερε ότι είχε επίσης ανοίξει περίπου 130 νέους λογαριασμούς επιχειρηματικών κεφαλαίων από τις 9 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή