Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν να κάνουν εργαζόμενοι σε 100 καταστήματα της πολυεθνικής Starbucks στις ΗΠΑ, μία ημέρα πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, την πρώτη για τον νέο CEO Laxman Narasimhan, ο οποίος πήρε τη θέση του Howard Schultz αυτή την εβδομάδα.

Όπως τονίζεται, τα σωματεία εργαζομένων στα Starbucks σχεδιάζουν να καλωσορίσουν τον νέο τους διευθύνοντα σύμβουλο με απεργίες σε περίπου 100 καφέ, απαιτώντας από την εταιρεία να αναγνωρίσει τα σωματεία και να δεχθεί συνομιλίες μαζί τους.

Μεγάλη ανατροπή από Starbucks – Σερβίρει καφέ με….

Σε 40 πόλεις

Η απεργία περιλαμβάνει καταστήματα σε περισσότερες από 40 πόλεις των ΗΠΑ, και αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια του συνδικάτου Starbucks Workers United να αναγκάσει τον γίγαντα του καφέ να αλλάξει στάση. Από τότε που σημείωσε μια αρχική νίκη ορόσημο πριν από 15 μήνες στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, το σωματείο επικράτησε στις εκλογές σε περίπου 290 από τα περίπου 9.000 εταιρικά καφέ της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία έχει πει επανειλημμένα ότι όλοι οι ισχυρισμοί για αντισυνδικαλιστική δραστηριότητα είναι «κατηγορηματικά ψευδείς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή