Υπάρχει μια περιοχή στις ΗΠΑ όπου η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να αναπτύσσεται ανεπηρρέαστη από τις ηχηρές χρεοκοπίες και τις «φούσκες» του κλάδου, και μακριά από τις συζητήσεις για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός κλάδου που καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

Crypto:Το 37 δισ. δολάρια USDC εκτεθειμένο στην πτωχευμένη Silicon Valley Bank

Πρόκειται για το Τέξας, όπου η κατανάλωση ενέργειας από τους miners όχι απλώς δεν έχει μειωθεί, αλλά αντιθέτως έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

«Διψούν» για ηλεκτρική ενέργεια

Σύμφωνα με τον Lee Bratcher, πρόεδρο της βιομηχανικής ομάδας Texas Blockchain Council, οι miners Bitcoin καταναλώνουν περίπου 2.100 μεγαβάτ από τα αποθέματα ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας. Η κατανάλωση αυξήθηκε μάλιστα κατά 75% πέρυσι, τριπλασιαζόμενη σχεδόν εν συγκρίσει με το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Υπολογίζεται ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τους miners του Τέξας αγγίζει το 3,7% χαμηλότερου προβλεπόμενου φορτίου αιχμής της πολιτείας φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή δικτύου Electric Reliability Council of Texas (ERCOT).

Περιορισμοί…

Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες ομοσπονδιακές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός προτεινόμενου φόρου 30% στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για mining και εκκλήσεις από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και τη ρυθμιστική αρχή εμπορευμάτων της χώρας για δημιουργία και επιβολή ενός ρυθμιστικού πλαισίου.

Η Νέα Υόρκη επέβαλε φέτος απαγόρευση σε ορισμένες εξορύξεις κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν με ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα. Το παράδειγμά της αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες.

…και κίνητρα

Αλλά στο Τέξας, ορισμένες κομητείες έχουν προσφέρει φορολογικά κίνητρα και οι miners συνεχίζουν να έλκονται από την αιολική και ηλιακή ενέργεια της περιοχής, η οποία θα μπορούσε να παρέχει περίπου το 39% των ενεργειακών αναγκών του ERCOT το 2023.

«Η εξόρυξη Bitcoin είναι μια πολύ ενεργοβόρα επιχείρηση, γι’ αυτό και τείνουμε να βρίσκουμε μέρη όπως το Δυτικό Τέξας γεμάτα από miners Bitcoin», δήλωσε στο Reuters ο Matt Prusak, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων U.S. Bitcoin Corp, η οποία έχει μία από τις επιχειρήσεις εξόρυξης σε ένα αιολικό πάρκο 280 μεγαβάτ στο Τέξας.

Η εγκατάστασή της στο McCamey του Τέξας κατανάλωσε τον περασμένο μήνα 173.000 μεγαβατώρες ενέργειας – περίπου το 60% παρέχεται από το δίκτυο και σχεδόν το 40% από το κοντινό αιολικό πάρκο. Το μέσο αμερικανικό σπίτι καταναλώνει περίπου 10 MWh το χρόνο, σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας.

Οι κίνδυνοι

Στο Τέξας, όπου περίπου 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής καταιγίδας λόγω ενός blackout που αποκάλυψε την ευπάθεια του δικτύου της πολιτείας, η προοπτική της υψηλότερης κατανάλωσης ενέργειας από τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων έχει σημάνει συναγερμό.

«Υπάρχουν πολλά “ορυχεία” Bitcoin που προσπαθούν να συνδεθούν στο σύστημα», δήλωσε ο Joshua Rhodes, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. «Εάν όλα αυτά συνδεθούν (στο δίκτυο ηλεκτροδότησης) στα χρονοδιαγράμματα που επιδιώκουν να συνδεθούν, τότε πιθανώς θα παρουσιαστεί πρόβλημα στο δίκτυο, επειδή το φορτίο αυτό θα αυξανόταν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ποτέ άλλοτε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;