«Ράλι» της τάξης του 70% σημειώνει μέχρι στιγμής το Bitcoin για το 2023 με την τάση να δείχνει ανοδική, σύμφωνα με το CNBC, με κάποιους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο θα μπορούσε να φτάσει σε νέα ύψος.

Το Bitcoin έφτασε στο παρελθόν στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών στις 68.990,90 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021. Από τότε έχει υποχωρήσει περίπου 60%.

Ο Marshall Beard, επικεφαλής στρατηγικής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini με έδρα τις ΗΠΑ, είπε ότι το ύψος των 100.000 δολαρίων θα μπορούσε να είναι εφικτό.

«Πιστεύω ότι το bitcoin πιθανότατα θα σπάσει τα υψηλά όλων των εποχών φέτος», είπε ο Beard, προσθέτοντας ότι η τιμή των 100.000 δολαρίων είναι ένας «ενδιαφέρων αριθμός».

Ο Beard είπε ότι εάν το bitcoin φτάσει στο προηγούμενο υψηλό ρεκόρ του κοντά στα 69.000 δολάρια, «δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα για να ανέβει» στα 100.000 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin θα πρέπει να κάνει ράλι περίπου 270% για να φτάσει τα 100.000 δολάρια.

Η προσέγγιση o «ψηφιακός χρυσός»

Ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας στο Stablecoin Tether, είπε ότι το bitcoin θα μπορούσε να προσεγγίσει τις 69.000 δολάρια.

Οι προβλέψεις για νέα υψηλά ρεκόρ σηματοδοτούν μια πιο αισιόδοξη προοπτική σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν στελέχη του κλάδου δήλωσαν στο CNBC ότι ανέμεναν το 2023 να είναι έτος επιφυλακτικότητας.

Κρυπτονομίσματα: Σημαντική άνοδος εν μέσω τραπεζική κρίσης

Μέρος της θετικής άποψης του κλάδου για το bitcoin αποτελεί η αυξημένη απόδοσή του, κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αναταραχής που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αποτυχία δύο φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα δανειστών των Silvergate Capital και Signature Bank.

Εναλλακτική λύση

Οι υποστηρικτές του Bitcoin λένε ότι αυτό είναι απόδειξη ότι το bitcoin προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα ως ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να διατηρούν τα χρήματά τους ασφαλή.

«Νομίζω ότι το ράλι εξηγείται λέγοντας ότι οι άνθρωποι έχουν φρικάρει από τις καταρρεύσεις στο τραπεζικό σύστημα», είπε ο Όλιβερ Λιντς, Διευθύνων Σύμβουλος της Bittrex Global.

Για πολλά χρόνια, οι υποστηρικτές του bitcoin υποστήριζαν ότι το κρυπτονόμιασμα είναι μια μορφή «ψηφιακού χρυσού» – ένα ασφαλές καταφύγιο που μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές μια αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και μια επένδυση σε περιόδους αναταραχής. Όμως, τα τελευταία χρόνια, η πορεία του bitcoin συσχετίζεται με τις μετοχές, ιδιαίτερα με τον τεχνολογικό Nasdaq.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το bitcoin πήρε ώθηση εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης, η οποία μπορεί να μειώσει την ικανότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συνεχίσει να είναι επιθετική στις αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που θα λειτουργούσε υποστηρικτικά προς τα κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto