Η Accenture μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις εσόδων και κερδών της και αποφάσισε να περικόψει περίπου το 2,5% του εργατικού δυναμικού της, ή 19.000 θέσεις εργασίας.

Περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας που θα περικοπούν θα αφορούν τις εταιρικές λειτουργίες της, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Accenture, είδηση που «ανέβασε» τις μετοχές της κατά 6,4%.

Πόσο αξιοποιούν οι επιχειρήσεις το τρίπτυχο δεδομένα, τεχνολογία, εργαζόμενοι

Σημειώνεται ότι οι απολύσεις έρχονται καθώς η Accenture υποβάθμισε τις προβλέψεις για τις επιδόσεις της. Πλέον, η εταιρεία αναμένει ετήσια αύξηση εσόδων μεταξύ 8% και 10%, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για αύξηση 8% έως 11%.

Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να κυμαίνονται από 10,84 έως 11,06 δολάρια σε σύγκριση με 11,20 έως 11,52 δολάρια στο παρελθόν. Η εταιρεία αναμένει να επιβαρυνθεί και με το κόστος των αποζημιώσεων των απολυμένων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα οικονομικά έτη 2023 και 2024.

Χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας

Από τα τέλη του περασμένου έτους, έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας λόγω της ύφεσης της ζήτησης που προκλήθηκε από τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

Η Rival Cognizant Technology Solutions τον περασμένο μήνα επεσήμανε την «παύση» συμφωνιών που έχουν στα σκαριά οι εταιρείες πληροφορικής από το 2022 και προέβλεψε συνολικά για τον κλάδο τριμηνιαία έσοδα κάτω από τις προσδοκίες.

Η αμερικανική IBM και η κορυφαία σε παροχή υπηρεσιών πληροφορικής ινδική Tata Consultancy Services έχουν επισημάνει επίσης την «αδυναμία» του κλάδου στην Ευρώπη, όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τις δαπάνες των πελατών.

Μια έρευνα σε περισσότερους από 1.000 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πληροφορικής από την αμερικανική Enterprise Technology Research ανέφερε ότι σχεδιάζουν να μειώσουν την αύξηση του προϋπολογισμού τους για το 2023. Οι προσδοκίες ανάπτυξης είναι τώρα 3,4%, από 5,6% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή