Μειώθηκαν απροσδόκητα για δεύτερη εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, σηματοδοτόντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000 σε 191.000 την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με το μέσο όρο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg οι αιτήσεις θα ανερχόταν σε 197.000.

ΗΠΑ: Αναπάντεχη μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Οι αιτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν άτομα που έχουν ήδη λάβει το επίδομα ανεργίας για μια τουλάχιστον εβδομάδα, είχαν μικρή μεταβολή στα 1,69 εκατομμύρια την περίοδο που έληξε στις 11 Μαρτίου. Η μέτρηση αυτή θεωρείται ως ένα δείγμα για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν άνεργο να βρει νέα δουλειά.

Η έκθεση αναδεικνύει ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ανθεκτική σε ένα πλαίσιο αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Οι αιτήσεις ανεργίας εξακολουθούν να κυμαίνονται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η δημιουργία θέσεων εργασίας παραμένει ισχυρή.

Υπάρχουν σχεδόν δύο θέσεις  εργασίας για κάθε άνεργο Αμερικανό, καθώς τομείς όπως οι υπηρεσίες τροφίμων και ο τομέας της αναψυχής και φιλοξενίας αγωνίζονται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι ακόμη σαφές πώς οι πρόσφατες πτωχεύσεις τραπεζών θα επηρεάσουν την αγορά εργασίας, αν και τα αυστηρότερα πρότυπα δανεισμού μαζί με το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα περιορίσουν πιθανότατα την οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή