Η JPMorgan Chase & Co. δέχθηκε μήνυση από ένα ζευγάρι που ισχυρίζεται ότι η τράπεζα πούλησε κοσμήματα και άλλα τιμαλφή αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φυλάσσονταν σε θυρίδες.

Συγκεκριμένα, ο Jorge και η Stella Araneta ανέφεραν ότι η JPMorgan έστελνε τους λογαριασμούς για τις θυρίδες σε λάθος διεύθυνση, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στις πληρωμές. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι πλήρωσαν τα χρέη στο ακέραιο αφού το ανακάλυψαν και η JPMorgan υποσχέθηκε να επιστρέψει το περιεχόμενο που ήταν αποθηκευμένο στις θυρίδες. Αλλά η τράπεζα αντ’ αυτού φέρεται να δημοπράτησε τα αντικείμενα.

Tefaf, μια έκθεση τέχνης για πάμπλουτους

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Naomi Reice Buchwald απέρριψε την Τετάρτη μία από τις αξιώσεις της αγωγής του 2022 σύμφωνα με τον τραπεζικό νόμο της Νέας Υόρκης, αλλά η υπόθεση προχωρά για αμέλεια και άλλες κατηγορίες.

Το ζευγάρι, που κατοικεί στις Φιλιππίνες αλλά έχει ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, μήνυσε την τράπεζα πέρυσι. Ισχυρίζονται ότι είχαν μισθώσει θυρίδες  σε υποκαταστήματα της JPMorgan στη Νέα Υόρκη από το 2006 και τα ανανέωναν ετησίως, με την τράπεζα να αφαιρεί το ποσό από τους λογαριασμούς όψεως και να στέλνει αντίγραφα κίνησης σε διευθύνσεις στο Μανχάταν και το Μαϊάμι.

Οι… χαμένοι λογαριασμοί

Τον Μάρτιο του 2016 η τράπεζα έστειλε ταχυδρομικά ειδοποιήσεις σχετικά με την ανανέωση δύο θυρίδων, προειδοποιώντας ότι θα ανοίξουν και το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί εάν οι πληρωμές δεν λαμβάνονταν εντός 60 ημερών, ισχυρίζεται ο Jorge Aranetas. Σύμφωνα με τη μήνυση, αυτή η ειδοποίηση δεν στάλθηκε στις διευθύνσεις της Νέας Υόρκης ή του Μαϊάμι, αλλά σε μια ταχυδρομική θυρίδα στο Baton Rouge της Λουιζιάνα, όπου οι Aranetas λένε ότι δεν την είδε ποτέ.

Τον Φεβρουάριο του 2017, η τράπεζα άνοιξε τέσσερα από τα επτά κουτιά του ζευγαριού, αφαίρεσε το περιεχόμενο και τα μετέφερε σε ασφαλή τοποθεσία. Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι έμαθαν τον Οκτώβριο του 2019 ότι τα κουτιά είχαν ανοίξει, με την JPMorgan να φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι θα επιστραφούν τα τιμαλφή τους.

Ωστόσο, η τράπεζα πούλησε το περιεχόμενο σε δημοπρασία λιγότερο από 10 μήνες αργότερα για συνολικά περισσότερα από 552.700 δολάρια, σύμφωνα με την αγωγή. Οι Aranetas ισχυρίζονται ότι είναι μόνο ένα κλάσμα της αξίας του περιεχομένου – που αποτελούνται κυρίως από πολύτιμους λίθους, κοσμήματα και νομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη