Καλούνται να πληρώσουν ακόμη και 1.000 ευρώ για το… νερό και βρίσκονται σε απόγνωση ανάμικτη με την οργή. Οι λογαριασμοί στο Πολυδένδρι και στις Πέντε Βρύσες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ξαφνικά πήραν την ανιούσα.

Σκρέκας στη Βουλή: «Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό»

Στα χωριά το νερό το διαχειρίζεται η δημοτική επιχείρηση. Ξαφνικά αποφασίστηκε να αλλάξουν οι τιμές και οι χρεώσεις, να βάλουν μετρητές και τώρα οι κάτοικοι βλέπουν λογαριασμούς που προκαλούν σοκ.

1.000 ευρώ για νερό

Οι λογαριασμοί κυμαίνονται από 500 – 1000 ευρώ, ενώ μέχρι πρότινος πλήρωναν λιγότερο από 100 ευρώ.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε από τον δήμο, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο χρέος της δημοτικής επιχείρησης στη ΔΕΗ. Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, το εν λόγω χρέος έχει διαγραφεί και δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιόν λόγο καλούνται να πληρώνουν τόσο μεγάλα ποσά.

«Δεν πληρώνουμε νερό αλλά… πετρέλαιο»

Η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Εξαλόφου, Πελαγία Χρυσανθοπούλου μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το απίστευτο αλαλούμ στους λογαριασμούς νερού στις  δύο κοινότητες του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

«Στον Λαγκαδά η ΔΕΥΑΛ δεν κάνει γεωτρήσεις νερού αλλά… πετρελαίου! Αφού η τιμή του νερού στις μεγάλες κλίμακες ξεκινάει από 1,5 ευρώ και φτάνει στα 2,5 ευρώ το κυβικό.

Εμένα ο λογαριασμός μου ήρθε 1092 ευρώ, είναι 6μηνος εκκαθαριστικός λογαριασμός. Αυτές είναι οι αυξήσεις που έγιναν με απόφαση της ΔΕΥΑΛ και της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λαγκαδά. Έγιναν το 2022 και πάρθηκαν με γνώμονα το ενεργειακό κόστος που αυξήθηκε, το χρέος που είχε παραλάβει η τωρινή διοίκηση από τους προηγούμενους, ένα χρέος 4,5 εκ. ευρώ, και μία κοινή υπουργική απόφαση του 2017 από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων για το κοστολόγιο του ύδατος», ανέφερε αρχικά.

«Η ΚΥΑ αυτή το 2022 ακυρώθηκε από το ΣτΕ, τα 4,5 εκ. ευρώ χρέος εξαλείφθηκαν γιατί το υπουργείο Εσωτερικών «χάρισε» τον Σεπτέμβριο του 2022, σε 38 δήμους τα χρέη τους, αντί να γίνει αναπροσαρμογή. Το νερό πριν, στα 50 πρώτα κυβικά ήταν 0, 12 ευρώ.

Η νέα διοίκηση το έκανε 0,40 ευρώ στα πρώτα κυβικά, 333% αύξηση στα πρώτα κυβικά και στα 200 κυβικά είναι 1000% αύξηση. Δεν λέμε να μην γίνουν αυξήσεις αλλά αυτές τις αυξήσεις δεν τις χωρά ο κοινός νους», συμπλήρωσε η κ. Χρυσανθοπούλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής