Η Valley National Bancorp και η First Citizens BancShares διεκδικούν αμφότερες τη Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της που συγκλόνισε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

SVB- Μπέκερ: Ο CEO που κατέρρευσε από ένα «γύρισμα» στον κύκλο των επιτοκίων

Οι δύο περιφερειακές τράπεζες υπέβαλαν ξεχωριστές προσφορές για τη Silicon Valley Bank στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp.) πριν από την προθεσμία που έληξε το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαρτίου, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα, διατηρώντας την ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η FDIC, η οποία κατέσχεσε τα στοιχεία της SVB και ξεκίνησε μπαράζ επαφών από την πρώτη στιγμή για την πώλησή της, αναμένεται να επιλέξει νικητή στη διαδικασία πώλησης ήδη μέχρι σήμερα το βράδυ Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και η FDIC μπορεί να αποφασίσει να κρατήσει τη Silicon Valley Bank ή να την πουλήσει σε άλλον υποψήφιοι αγοραστή.

Η First Citizens, ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές χρεοκοπημένων τραπεζών, αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες ή εικασίες της αγοράς», ενώ εκπρόσωποι της Valley National και της FDIC δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό.

Την Παρασκευή, η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφωνόταν στα  είχε χρηματιστηριακή αξία 8,4 δισ. δολάρια, ενώ η αποτίμηση της Valley National με έδρα το Γουέιν του Νιου Τζέρσεϊ ήταν 4,7 δισ. δολάρια.

Ο δανειστής SVB Financial Group με επίκεντρο τις startups έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα που πτωχεύει από την οικονομική κρίση του 2008 την Παρασκευή, αναστατώνοντας τις αγορές και αφήνοντας εγκλωβισμένα δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκουν σε εταιρείες και επενδυτές. Με περιουσιακά στοιχεία 209 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο δανειστής με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια ήταν η 16η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή