Συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς τα ναυπηγικό big boom στην αγορά των containerships, με τον ναυτιλιακό κολοσσό MSC να πρωτοστατεί προσθέτοντας τεράστια χωρητικότητα πλοίων στον στόλο της φέτος.

H εταιρεία της οικογένειας Απόντε, μάλιστα, παρέλαβε ακόμη ένα «μαμούθ των θαλασσών». Συγκεκριμένα, το κινεζικό ναυπηγείο Hudong-Zhonghua Shipbuilding κατασκεύασε το «MSC Celestino Maresca», μεταφορικής ικανότητας 24.116 TEUs, για λογαριασμό της MSC.

«Citius, Altius, Fortius»: Τα νέα μεγαθήρια των ωκεανών που αλλάζουν τις μεταφορές

Το γιγαντιαίο containership έχει μήκος 399,9 μ., πλάτος που ξεπερνά τα 61,5 μ. και μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 240.000 τόνους εμπορευμάτων, ενώ -όπως ανακοινώθηκε- είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες ενεργειακής αποδοτικότητας.

Εντός του Μαρτίου, η MSC παρέλαβε ένα από τα μεγαλύτερα containerships παγκοσμίως, το «MSC Tessa», αλλά και το «MSC Irina», το οποίο ναυπηγήθηκε στην Κίνα από την Jiangsu Yangzi Xinfu Shipbuilding Co. Με χωρητικότητα 24.346 TEU και διαστάσεις 399,99 μέτρα μήκος και 61,3 μέτρα πλάτος, το νέο containership χαρακτηρίζεται ως ένα πραγματικό μαμούθ των θαλασσών.

Το πλοίο ενσωματώνει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως ένα «αόρατο» βολβώδες τόξο, έλικες μεγάλης διαμέτρου και αγωγούς εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα λίπανσης αέρα που μειώνει την αντίσταση στη γάστρα. Σύμφωνα με στελέχη του ναυπηγείου, αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 3-4%, μειώνοντας έτσι σε σημαντικό βαθμό τις εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα.

Το «MSC Irina» ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι το απόγευμα της 11ης Μαρτίου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, με κατεύθυνση το λιμάνι του Τσινγκτάο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ