Νέες μετοχές στο προσωπικό του φέρεται να προσφέρει το Twitter, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι αυτές θα αρχίσουν να κατοχυρώνονται μετά από έξι μήνες.

Όπως τονίζεται, η δυνατότητα ρευστοποίησης θα έρθει σε περίπου έναν χρόνο, όταν οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν μέρος των ιδίων κεφαλαίων τους, γράφει η WSJ επικαλούμενη email που εστάλη στο προσωπικό αργά την Παρασκευή. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα προαίρεσης σε τέσσερα χρόνια.

Twitter: Αποχώρησε λόγω Μασκ το 65% των κορυφαίων διαφημιζομένων – Κατάρρευση εσόδων

Μέχρι στιγμής δεν αποσαφηνίζεται πόσοι εργαζόμενοι έλαβαν την προσφορά και ποια είναι η αξία των μετοχών.

Το Twitter απάντησε με emoji στο αίτημα της WSJ για σχόλιο, καθώς -όπως επισημαίνεται- σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του Ίλον Μασκ, το Twitter θα απαντά με emoji σε ερωτήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πιέσεις στον Μασκ από την ΕΕ για προσλήψεις

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τον Μασκ να αντιστρέψει μερικώς το σαρωτικό κύμα απολύσεων, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού για την εξέταση των αναρτήσεων στο Twitter.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι μαζικές απολύσεις στο Twitter από όταν πέρασε στον έλεγχο του Μασκ έχουν εγείρει ανησυχίες για το αν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συμμορφωθεί με τον νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, που απαιτεί από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να θέσουν σε εφαρμογή συγκεκριμένα μέτρα κατά του παράνομου περιεχομένου, πριν ο νόμος τεθεί πλήρως σε ισχύ στις αρχές του 2024.

«Η απαίτηση περιπλέκει τις προσπάθειες του Μασκ να αναδιοργανώσει τη ζημιογόνο επιχείρηση που απέκτησε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο», σχολιάζουν οι FT. Ο CEO της Tesla έχει απολύσει σχεδόν τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους που είχε αρχικά το Twitter, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων των ομάδων που ασχολούνταν με τους τομείς ασφαλείας περιεχομένου. Ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να αναζητά τώρα φθηνότερες μεθόδους για την παρακολούθηση των tweets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI