Μια κοινοπραξία στην Αυστραλία υπό την ηγεσία της Brookfield Asset Management πλησιάζει σε μια συμφωνία 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (10,2 δισεκατομμύρια δολάρια) για την εξαγορά της  εταιρείας κοινής ωφελείας Origin Energy Ltd., σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο παραγωγός και έμπορος ενέργειας με έδρα το Σύδνεϋ σχεδιάζει να ολοκληρώσει μια τελική συμφωνία με την Brookfield και τον επιχειρηματικό εταίρο της, EIG Global Energy Partners MidOcean Energy τη Δευτέρα για μια συμφωνία που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Αυτή η συμφωνία θα αποτιμήσει τις μετοχές της στην προηγούμενη ενδεικτική προσφορά 8,90 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς οι συνομιλίες εξακολουθούσαν να είναι εμπιστευτικές.

Aramco: Σινοαραβικό deal στην ενέργεια – Κατασκευή διυλιστηρίου στην Κίνα

Οι εκπρόσωποι των EIG, Brookfield και Origin αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Πήρε παράταση η εξαγορά

Η συμφωνία είχε προγραμματιστεί και από τις δύο πλευρές να υπογραφεί νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την αναταραχή της αγοράς που έχει μαστίσει πολλές μεγάλες συμφωνίες στην Αυστραλία. Η κοινοπραξία μείωσε την προσφορά της μετά από κινήσεις της κυβέρνησης να περιορίσει τις εγχώριες τιμές φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τους όρους της πρότασης που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, στους μεγαλύτερους μετόχους της Origin θα προσφερθεί μοιρασμένη πληρωμή, με ένα στοιχείο σε δολάρια ΗΠΑ για να αντιπροσωπεύει το μερίδιο 27,5% της εταιρείας στην κοινοπραξία Αυστραλίας Ειρηνικού LNG με την ConocoPhillips και τη Sinopec.

Κατακερματισμός της Origin

Η Origin θα διαλυθεί σύμφωνα με τα σχέδια, με την EIG να παίρνει τη μονάδα LNG, μια από τις μεγαλύτερες της Ασίας. Εν τω μεταξύ, η Brookfield σχεδιάζει να επενδύσει για να απελευθερώσει τις ανθρακούχες επιχειρήσεις της Origin, η οποία εξυπηρετεί περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις και αυτή την στιγμή λειτουργεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο άνθρακα της Αυστραλίας.

Η Australian Financial Review ανέφερε την Κυριακή ότι τα μέρη οριστικοποιούσαν μια συμφωνία που θα μπορούσε να υπογραφεί στις αρχές της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή