Ένα ακόμη σκάφος, το 17ο κατά σειρά, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων που απομακρύνθηκαν οριστικά από την περιοχή δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ. Πρόκειται για το Φ/Γ “AMARANTHUS” (Σημαίας Palau IMO 7947037), το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον Όρμο της Βλύχας από τις 26-5-2016 και χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο-επιβλαβές στις 29-7-2020.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Σε δύο μήνες το «πράσινο φως» από το Πρωτοδικείο για το σχέδιο εξυγίανσης

Το πλοίο απομακρύνθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ρυμουλκούμενο, άνευ πληρώματος, με προορισμό την Τουρκία για σκραπ.

Απομακρύνονται τα ναυάγια

Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις διαδικασίες για να απομακρυνθούν όλα τα επικίνδυνα πλοία και ναυάγια, που βρίσκονται επί σειρά ετών στον κόλπο της Ελευσίνας, σε ζώνες αρμοδιότητας του, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακώλυτη ναυσιπλοΐα, η εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα και η ορθή διαχείριση της αγκυροβολίας σκαφών στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών, καθώς και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα, έχουν απομακρυνθεί από την θαλάσσια ζώνη δικαιοδοσίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνολικά 17 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια.

Καθαρός ο λιμένας του Φονιά

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2022 με μέριμνα και πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του παλαιού λιμένα του Φονιά στην Ελευσίνα, οποίος είναι πλέον απαλλαγμένος από ναυάγια.

Το τελευταίο ναυάγιο στον λιμένα του Φονιά απομακρύνθηκε με δαπάνη του Ο.Λ.Ε. ΑΕ την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης έχει δηλώσει ότι «για την Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. ΑΕ παραμένει κορυφαία προτεραιότητα η απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων, που βρίσκονται επί σειρά ετών στον κόλπο της Ελευσίνας, σε σημεία δικαιοδοσίας της. Γι΄ αυτό και το έργο μας συνεχίζεται, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα, την ορθή διαχείριση της αγκυροβολίας σκαφών και κυρίως τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα